Make your day different

Logo Cover

Mnogima omiljeni umjetnički festival – Festival svjetla službeno će započeti 20. ožujka i predstaviti čak 29 instalacija! Donosimo sve detalje…

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera te uz podršku Grada Zagreba, od 20. do 24. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po šesti put održati Festival svjetla Zagreb, a u nastavku donosimo sve detalje vezane uz lokacije..

Dolazak proljeća i pojam svjetlosti oduvijek vežemo jedno uz drugo. S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće – renesansa u nama i oko nas.

Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti popularne zagrebačke lokacije.

Posjetitelji će, tijekom pet dana, moći obići ukupno 29 atrakcija na 24 lokacije koje će najaviti dolazak toplijih i dužih dana te nas ponovno povezati s gradom na jedinstven način.

Festival svjetla pridružit će se globalnom događaju Sat za planet Zemlju pa će tako u subotu, 23. ožujka, u 20,30 sati biti na 15 minuta ugašena svjetla na svim festivalskim lokacijama.

.
,

Festival svjetla Zagreb nisu samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, zaigrane animacije i raznobojni objekti, već dobre emocije, pozitivna energija i doček proljeća kojeg svi željno iščekujemo.

Kroz pet dana festivala ulice Zagreba prepuštene su domaćim i inozemnim umjetnicima.

One postaju svojevrsno slikarsko platno i razigrana scenografija za brojne oblike inovativne umjetnosti.

A u nastavku vam donosimo vizualizacije nekih od radova koje ćemo moći vidjeti na zagrebačkim ulicama.

Program otvorenja u suradnji s WWF Adria, austrijskim, francuskim i njemačkim umjetnicima te uz 3D mapping zakazan je za srijedu, 20. ožujka, u 19:00 sati na lokaciji koja se premijerno predstavlja – Trgu Marka Marulića. Kao i prijašnjih godina, Festival svjetla će biti otvoren od 18 do 23 sata, a ulazak na sve programe je besplatan.

.
.

Više informacija o pojedinim programima, kao i karta lokacija, dostupni su u Centrima za posjetitelje te na: www.festivalsvjetlazagreb.hr.

 

.
.

Foto: Festival svjetlosti

Slični članci