Make your day different

Logo Cover

Meneghettijev chef za Cover Style otkrio RECEPT za (savršen!) rižoto od kestena i gljiva, jesenje remek-jelo profinjenih aroma koje naprosto morate kušati

Istra je posebno čarobna ujesen, pogotovo kada je preplave mirisni plodovi. Na jednom od naših najljepših imanja – stanciji Meneghetti, u tijeku je berba maslina kojoj mogu prisustvovati i gosti. Nadahnuti okusima jeseni, chefovi istoimenog restorana kreirali su recept za aromatični rižoto od gljiva i kestena koji donosimo u nastavku…

Meneghetti Wine Hotel & Winery sinonim je za suptilni luksuz i modernu istarsku eleganciju već duga dva desetljeća. Osim po ekskluzivnoj hotelskoj, vinskoj i gastronomskoj ponudi, luksuzna oaza u Balama nadaleko je poznata i po svojim maslinovim uljima.

 

@meneghetti.hotel

 

Kao član prestižnog lanca luksuznih hotela Relais & Châteaux, Meneghetti neumorno radi na tome da svim stalnim i budućim gostima ponudi nezaboravno iskustvo za sva osjetila. Trenutno je u tijeku berba maslina koje se uzgajaju na imanju i kasnije postaju ‘tekuće zlato’.

 

Osim maslina, u organskom vrtu očaravajuće stancije raste razno povrće i voće od kojeg se pripremaju mala remek-jela restorana Meneghetti. Kreativni chefovi podižu ljestvicu inovativnim pristupom lokalnoj kuhinji, a sada ga možete doživjeti i u vlastitoj kuhinji.

 

@meneghetti.hotel

Ako volite kombinirati jesenske plodove, morate isprobati recept koji nam stiže ravno iz Meneghettijeve čuvene kuhinje. Riječ je o kremastom rižotu s gljivama i kestenima za prste polizati.

 

Chef Ante Miletić

 

RECEPT: Rižoto od gljiva i kestena

Sastojci:

70 g riže carnaroli ili arborio
bijelo vino
10 g pirea od pečenog kestena
40 g sezonskih gljiva (vrganji, lisičarke, crne trube…)
maslac
parmezan
povrtni temeljac

 

@capodecina.cy

 

Postupak:

Stavite rižu da se tostira na maslinovom ulju. Posolite je i pričekajte da postane vruća na dodir. Podlijte je s malo bijelog vina pa pustite da alkohol ispari uz stalno miješanje.

Miješajući postepeno podlijevajte rižu povrtnim temeljcem. Kuhajte je dok ne bude malo pred al dente.

Mantekirajte pireom od kestena, maslacem i parmezanom. Neka bude malo rjeđi. Poklopite i ostavite minutu da odmori.

Gljive sotirajte na vrućoj tavi na maslinovom ulju s malo soli. Kada su gotove, dodajte i na vrh posluženog rižota.

 

Foto: Meneghetti / Matej Paluh/ Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci