Make your day different

Logo Cover

Meneghetti Wine Hotel & Winery predstavlja novi vrt skulptura s nizom monumentalnih skulptura belgijskog suvremenog umjetnika Arnea Quinzea

Galerije i izložbe na otvorenom oduvijek su zanimljiv način prezentacije monumentalne umjetnosti. Meneghetti Wine Hotel & Winery park skulptura predstavlja značajnu prekretnicu u stalnoj predanosti ovog Relais & Chateaux posjeda pri kombiniranju umjetnosti, kulture i hotelijerstva, nudeći gostima jedinstveno i nezaboravno osjetilno iskustvo.

Prostirući se na više od 120.000 četvornih metara cjelokupnog imanja, ova izložba belgijskog suvremenog umjetnika Arnea Quinzea na otvorenom, koju je kurirao berlinski umjetnički konzultant Reiner Opoku, nudi očaravajuću fuziju suvremene skulpture i ruralne prirode, donoseći novu boju i svjetlo na posjed.

.

Meneghetti Wine Hotel & Winery je već diljem svijeta poznat po svom suptilnom luksuzu ugrađenom u prirodu koja ga okružuje. Filozofija koja stoji iza umjetničkih djela g. Quinzea nešto je što i sami duboko njegujemo na Meneghettiju te smatramo da je ovo savršena simbioza prirode, luksuza i umjetnosti na istom mjestu’, rekao je izvršni direktor Meneghettija Miroslav Plišo.

Miroslav Plišo i Arne Quinze

Arne Quinze, poznat po svojim zadivljujućim velikim javnim skulpturama, pripremio je ekskluzivni izbor vizualno upečatljivih instalacija za novi vrt skulptura Meneghetti. Poznat po svojoj živahnoj interpretaciji prirode i svih njezinih očaravajućih ciklusa, Quinze u Istru donosi poletni dašak transformirajućeg vrta.

Upotrebom materijala, boja i organskih oblika, skulpture Arnea Quinzea stvaraju novi osjećaj prirode i potiču na kontemplaciju. Imerzivne instalacije visoke od dva do pet metara vode posjetitelje na putovanje ljepote i mira u obilju bujnog zelenila i prostranog krajolika u blizini hotela.

.

‘Moja umjetnost je prikaz mojeg doživljaja prirode, a svojim radom nastojim dočarati sklad, prolaznost i dualnost iste. Svojom umjetnošću želim uroniti gledatelja u neobuzdanu ljepotu i raznolikost prirode’, objašnjava Quinze.

Arne Quinze

Inauguralna izložba pod nazivom ‘Lupine’ inspirirana je tipičnim cvijetom južne Istre koji simbolizira maštu i ciklus života, a bit će otvorena do prosinca 2024.

Novi vrt skulptura označava prvu od mnogih izložbi i kulturnih programa u posjedu, u kontinuiranom nastojanju da se predstavi suvremena umjetnost u regiji.

Pogledajte FOTO galeriju:

 

.
.
.
,
.
.
.
.

 

 

Foto: Matej Paluh

 

 

Slični članci