Make your day different

Logo Cover

Masaža lica jedan je od najboljih tretmana protiv umorne i podbuhle kože, a u vlastitom domu prakticiraju je Kaia Gerber i Jennifer Aniston

S dolaskom toplijih dana, naša koža i lice zahtijevaju posebnu njegu. Osim hidratantnih krema i zaštitnog faktora, koje bismo svakodnevno trebali nanositi na kožu lica, dermatolozi savjetuju kako uvođenjem još jednog tretmana u beauty rutinu možemo našem licu donijeti brojne benefite. Riječ je o masaži lica, koja, osim što opušta, pospješuje cirkulaciju i mišićni tonus lica, a u vlastitom domu prakticiraju je i celebrity dame poput Kaie Gerber i Jennifer Aniston. U nastavku doznajte kako pravilno izvesti masažu lica u kućnoj radinosti…

Masaža lica u posljednjih nekoliko mjeseci postala je trend koji je opčinio beauty svijet. S razlogom. Riječ je o metodi koja pospješuje cirkulaciju krvi prema tkivu lica i samim time rezultira svježijim, blistavijim i čvršćim licem. Stoga ne čudi kako su je u svoju skincare rutinu uvela i poznata holivudska lica.

@vassia_kostara

Obzirom izravno djeluje na cirkulaciju, masaža će pomoći u održavaju tonusa mišića i kože lica, djelujući poput blagog lifting tretmana. Ono što je najbolje od svega – ne zahtijeva mnogo vremena, a pristupačna je i za svačiji džep.

@baimei.beauty

Osim što poboljšava mišićni tonus lica, ovakav tip masaže usporava starenje kože, opušta očne mišiće, smanjuje glavobolju i bol u sinusima, ali i otklanja stres i djeluje opuštajuće.

@maralafontan

Za masažu lica možete koristiti samo ruke ili se možete poslužiti takozvanim valjkom za lice. Za što ugodniju masažu možete koristiti kremu ili ulje, koji će stvoriti sklisku površinu bez grubog trenja.

Joanne Czech, ambasadorica kuće Dior i slavna facijalistica zaslužna je za zategnuta lica slavnih žena poput Jennifer Aniston, Christy Turlington-Burns, Cate Blanchett. Njezini tretmani oslobađanja napetosti i oblikovanja kože znaju trajati i 280 minuta, stoga je svoje klijentice savjetovala kako izvesti masažu iz udobnosti vlastitog doma.

@jen_anistonnnn

Za najbolju pripremu lica, Joanne savjetuje korištenje hijaluronske kiseline koja će unijeti što više vlage u kožu, a potom nanošenje iste na predjele lica, vrata i dekoltea. Za stimulaciju krvi i mišića, Czech preporučuje od pet do sedam minuta ukupno svake večeri, a što se tiče tehnika, najviše prakticira kombinaciju gnječenja, štipanja i blagog masiranja.

@kaiagerber

Ovaj trend prigrlila je i 20 – godišnja Kaia Gerber. Kćerka legendarne Cindy Crawford u beauty tutorijalu koji je snimila za YouTube kanal modne biblije Vogue otkrila je svoju njegu kože u koju je uključila i svakodnevnu masažu valjkom za lice.

Mlada manekenka masažu lica opisala je kao vrstu terapije, a prije nego s njom započne, na svoju kožu nanese serum, ulje i zaštitni faktor.

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram/ YouTube

 

 


Hzzo


Slični članci