Make your day different

Logo Cover

Mališan iznimne cijene i odličnih mogućnosti

Kia Rio sada izgleda atraktivnije, moćnije, a veliki plus četvrtoj generaciji ovog modela svakako je puno prostranija i oku ugodnija unutrašnjost

 

Razmišljajući o kupnji automobila uvijek mu tražimo vrline, jer ne postoji savršen automobil, pa čak i najluksuzniji automobili današnjice imaju neku manu. Ipak u tom neprestanom vaganju pozitivnih i negativnih karakteristika prihvati ćemo i poneki «feler», ali samo pod uvjetom da imamo pouzdan i kvalitetan automobil koji će cijenom i mogućnostima zadovoljiti naše kriterije. Kriterije običnog vozača, a ne automobilskih stručnjaka kojima je u opisu posla da upozore na potencijalne nedostatke pojedinog automobila ili modela. Nova Kia Rio spada u one automobile koji će vas privući na prvu. Prvo svojim izgledom, zatim prilično bogatom unutrašnjošću, a na kraju krajeva i cijenom, jer to je ipak mnogima od nas prvi kriterije kada kupujemo automobil.

 

 

 

 

 

Kia Rio zaista pruža puno toga što je potrebno da se u svom automobilu osjećate ugodno i da vozeći kroz gradske gužve ili na otvorenoj cesti dobijete samo najbolje od vašeg limenog ljubimca.

 

 

 

 

 

 

Ovaj automobil krasi niz naprednih karakteristika, pa tako u slučaju iznenadnog kočenja ili skretanja, aktivira se funkcija elektroničkog nadzora stabilnosti (ESC) koja regulira okretni moment motora i ravnomjerno raspoređuje silu kočenja uz sigurno usporavanje radi maksimalne kontrole.

 

 

 

 

Nova Kia Rio ima i sustav stabilnosti putanje kretanja, radi se o sustavu koji pri kočenju na ravnoj putanji otkriva sve razlike u primijenjenom pritisku kočnica na lijevom i desnom kotaču te prilagođava pritisak kako bi se neutraliziralo skretanje i održala stabilnost putanje kretanja.

 

 

 

 

Ono što će sigurno zaintrigirati potencijalne kupce je AEB sustav – automatsko kočenje u nuždi. AEB sustav aktivira kočnice kada otkrije bilo kakvu opasnost od sudara. Ako je udaljenost između Rija i vozila ispred njega ili pješaka premala, sustav će automatski aktivirati kočnice. Pri vožnji od 8 do 80 km/h, Rio će se potpuno zaustaviti.

 

 

 

 

Ovo je samo mali dio mogućnosti, karakteristika i vrlina koje donosi nova Kia Rio. Bogato opremljena unutrašnjost, prostrani prtljažni prostor i stražnja sjedala koja se dijele u omjeru od 60:40 pružit će vam dovoljno prostora da istinski uživate u vožnji, ali i da u svoj Rio stavite sve što poželite. Tri verzije motora 1.25 CVVT, 1.0 TGDI i 1.4 CRDi sasvim su dovoljni da pronađete vozilo po svojoj mjeri, kako po potrošnji tako i po zadovoljavanju konjskih snaga.

 

 

 

 

S početnom cijenom od 89.000 kuna i sasvim solidnim paketom opreme, nova Kia Rio vrlo brzo će pronaći svoje kupce i postati favorit svih onih koji traže siguran i pouzdan gradski automobil.

Fotografije: press

 


Hzzo


Slični članci