Make your day different

Logo Cover

Ljubitelji vrhunskih pića nikada ne ostaju ravnodušni na djela Petre Cindrić! Naša najbolja barmenica otkriva kako je biti žena na sceni kojom vladaju muškarci

Meneghetti Wine Hotel & Winery luksuzna je oaza mira u istarskim Balama koja svake sezone privlači neizlječive hedoniste, ljubitelje vrhunske hrane, kvalitetnog vina, ali i drugog finog pića. Strastveni obožavatelji koktela i miješanih pića nikada ne ostaju ravnodušni pred čašama koje izlaze iz bara raskošne stancije, a iza njih stoji cijenjena barmenica Petra Cindrić. Naime, talentirana Istranka nedavno je ponijela laskavu titulu najbolje hotelske barmenice u Hrvatskoj. U nastavku otkrivamo zanimljivosti o njezinom dinamičnom i nimalo laganom poslu, ali i kako je biti žena na sceni kojom (brojem!) još uvijek dominiraju muškarci…

U nepreglednom istarskom zelenilu, u neposrednoj blizini Bala među maslinama i vinovim lozama, smjestio se luksuzni Meneghetti Wine Hotel & Winery – mjesto je gdje ćete poželjeti pobjeći od stresa, briga i umora.

Vrijedni tim koji ponosno stoji iza ove luksuzne priče neprestano traži nove izazove te kao predvodnik inovativnih ideja podiže ljestvicu kvalitete proizvoda i usluga na regionalnoj hotelijerskoj i enogastronomskoj sceni, a među ostalima, čini ga i barmenica Petra Cindrić.

@meneghetti_istria

Po struci konobarica, ova maherica za pripremu koktela i drugih miješanih pića prije nekoliko dana osvojila je prestižnu nagradu za hotelsku barmenicu godine u kategoriji Before dinner na natjecanju The Best Hotel Barmen 2021 koje se tradicionalno održava u istarskom Rapcu.

‘Riječ je o natjecanju koje se održava svake godine i namijenjeno je isključivo hotelskim barmenima. Ova nagrada mi, kao i svaka, puno znači jer iza toga stoji puno rada, truda, umijeća, kreativnosti i posvećenosti. Također, iznimna mi je čast što sam je osvojila, jer na natjecanju zapravo pokazujemo svoj potpis i koktele koji predstavljaju našu hotelsku kuću’, izjavila je Petra Cindrić u razgovoru za Cover Style.

 
Petra Cindrić

Iako se njezin posao mnogima na prvu čini prilično jednostavnim, istina je zapravo sasvim suprotna. Iza svakog pića stoji puno učenja, rada i truda, no to je samo dio zadataka koje jedan barmen mora obaviti tijekom radnog dana.

‘Prosječan dan barmena izgleda dosta dinamično. Svima je nekako uvijek prva pomisao na to zanimanje puno animacije, bacanje šejkera i slične stvari, no iza svega toga krije se puno pripreme, učenja i cijeđenih naranča, haha. Kao barmen stalno morate biti u trendu, pratiti novosti, učiti i napredovati, jer je i sama industrija stalno u pokretu i ide naprijed. Naravno, barmen uvijek mora biti i svojevrsni animator. Volim reći da smo zaduženi za dobro raspoloženje gostiju’, kazala je nagrađivana barmenica.

Petra Cindrić

S obzirom na to da barmenskom scenom brojčano i dalje dominiraju muškarci, Petra Cindrić priznala nam je kakav je osjećaj biti jedna od rijetkih žena koje se bave ovim poslom.

‘Iako je barmenstvo i dalje, da kažem, muška scena, sviđa mi se što svakim danom ima sve više žena. S obzirom na to da muškarci nekako i dalje brojčano prevladavaju u ovom poslu, puno mi znači naći se na visokoj poziciji, jako je lijep osjećaj’, zaključila je.

Petra Cindrić

Foto: Instagram / privatni album

Slični članci