Make your day different

Logo Cover

Las Coloradas: Ružičaste lagune stvorene za ljubitelje robinzonskog odmora

Las Coloradas je mali gradić na vrhu poluotoka Yucatán u Meksiku, pripada zaštićenom rezervatu Río Lagartos, a krase ga prelijepe ružičaste lagune koje izgledaju gotovo nestvarno. Naš Savjetnik za putovanja vas vodi kroz magične predjele prirodnog rezervata koji je zaštićen UNESCO-m….

Ružičaste lagune nalaze se na  vjetrovitoj sjevernoj obali poluotoka, gdje se smjestio uspavani Río Lagartos.  Ovaj estuarij ima najgušću populaciju flamingo ptica u Meksiku, pun je mangrovih stabala, a ujedno je i rezervat prepun različitih vrsta egzotičnih ptica, uključujući bijele čaplje, crvene čaplje, tigraste čaplje i snježne bijele ibide, kao i krokodile po kojima je tamošnja rijeka dobila ime. Ako pođete na safari u pravo doba godine, možete vidjeti brojne vrste ptica bez izlaska iz vašeg vozila. Ovaj prirodni rezervat je zaštićen UNESCO-m.

@alendangelo

Za ružičastu boju lagune zaslužni su crveni planktoni, račići, alge i mikroorganizmi koji isparavaju svojim kemikalijama, a zahvaljujući izrazito slanoj vodi boja ostaje koncentrirana.

@angelinaajohansson

Nažalost, upravo zbog visoke koncentracije soli zato nije preporučljivo kupanje u ovim predivnim lagunama.

@ricardobritovalles

Las Coloradas krase kilometri netaknutih plaža, zbog čega se pozicionirao na wish listu svih onih koji su željni robinzonskog odmora. Većina stanovnika ne zna nazive gradskih ulica, a znakova je malo.

@alineemarie

U grad vodi cesta Calle 10, smještena u pravcu sjever – jug, koja završava na brani Malecón. U gradu nema banaka ili bankomata, a mnoga mjesta ne prihvaćaju kartice, stoga ponesite dovoljno gotovine.

@andrasz

Fotografije: Instagram
Autor: Travel Advisor


Hzzo


Slični članci