Za pripremu ovog laganog jela biti će vam potrebno samo 15 minuta, a vi ćete uživati u slasnom obroku koji obiluje vitaminom B12 i cinkom koji jača imunitet
Nutricionisti su jednoglasni kada je riječ o konzumiranju morske hrane koja zbog velike količine nutrijenata ima blagotvorno djelovanje na zdravlje i vitalnost, a škampi su sa svojim nježnim i delikatnim okusom idealni i za one koji bi se rado riješili pokojeg kilograma viška. Stoga vam donosimo jako jednostavan recept za jelo kojem rijetko tko može odoljeti.
Sastojci:
Pet komada velikih škampa
1 1/2 šalice grubo sječenog češnjaka lagano pečenog na maslinovom ulju
Manji svežanj peršina za dekoraciju jela
Priprema:
Prerežite škampe na pola. Isječene polovice bogato premažite pečenim češnjakom i maslinovim uljem te ih bacite na posudu namjenjenu za pripremanje hrane na zdrav način, primjerice Zepteru, čime se pojačava prirodan ukus hrane i čuvaju sva hranljiva svojstva. Pustite škampe da se kuhaju 5 do 6 minuta, izvadite ih iz posude te ih posipte isjeckanim peršinom i poslužite.
Toliko je jednostavno 🙂
Dobar tek!
Fotografije: Instagram