Make your day different

Logo Cover

Kultni sastav osamdesetih – BOA otvara ljeto na krovnoj terasi MSU-a, donosimo raspored svih vrućih događanja….

Petu sezonu Ljeta u MSU otvorit će BOA, kultna grupa osamdesetih! Nastala pod utjecajem glazbenih pravaca art rocka, funka i novog romantizma, glazba ovog zagrebačkog art-rock sastava bila je primjer intelektualnog popa. O njima se pročulo i u Europi, a svoje mjesto pronašli su u rock enciklopediji uglednog talijanskog ‘Rockstara’. Početkom devedesetih nastupaju kao predgrupa Davidu Bowieju, a u subotu, 2. lipnja na krovnoj terasi Muzeja otvaraju novu sezonu Ljeta u MSU!

Uz njihov koncert, po cijeni jedne ulaznice, u MSU galeriji moći ćete posjetiti i prvu veću samostalnu izložbu multimedijalnog umjetnika Tomislava Brajnovića pod nazivom ‘Direct Link / Direktna veza’. Na izložbi ćete vidjeti instalacije, dokumentaciju, video radove, FB komentare i tekstove preuzete s interneta u kojima umjetnik otkriva društvenu nejednakost koja se odražava u neravnopravnoj podjeli bogatstva, moći i utjecaja, manipulaciji i zloporabi napredne tehnologije koja postaje sredstvo kontrole slobodne volje i moguće posljedice takvog djelovanja. Prije početka koncerta posjetitelji će moći uživati u performansu poznatog hrvatskog umjetnika Marijana Molnara.

Već tradicionalno, moći će se pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Prva je na repertoaru francuska komedija ‘Kao avion’ koja će se prikazivati u dva termina (17.30 i 19.30 sati) u Dvorani Gorgona MSU-a. Uz sve spomenuto, ove godine Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Prvi će nam se predstaviti dvoje nagrađivanih hrvatskih pjesnika – Dorta Jagić i Alen Brlek.

Foto: Press

Slični članci