Make your day different

Logo Cover

Kreativna direktorica i umjetnica za kosu Milena Maršić u kolumni za Cover Style otkriva svu moć kratke kose kojom je mijenjala image i karijere svjetskih modela

Između tisuća modnih snimanja i brojnih revija na kojima sam do sada surađivala vidjela sam bezbroj novih stilova i trendova, dizajnera koji su mijenjali lice mode i vremena kao i najljepših manekenki i manekena, od najslavnijih svjetskih zvijezda do zgodnih cura i dečki iz susjedstva.

Kako su i manekenke postale celebrityji tako je i njihov izgled svima postao jako zanimljiv, od stila oblačenja do frizura koje nose u privatno vrijeme, i vrlo često dizajneri ih i bukiraju za svoje projekte upravo zbog njihovog snažnog individualnog looka.

Sara, Colors Model Management

Većina u privatnom životu preferira sve suprotno od ispoliranog glamura svjetske mode, praktičnu odjeću i prije svega zdravu kosu koju je što lakše održavati.

Kako sve više rade i razvijaju karijeru, imaju i sve više  problema sa zdravljem kose jer su često izloženi agresivnim zahvatima koje frizeri bespoštedno koriste za napraviti samo jedan look za neko snimanje ili samo jednu reviju, ne brinući o tome kako će kosa modela to kasnije preživjeti.

Nora, Legion Models
photo by Jakov Baričić

Osim snimanja na kojima je styling kose sastavni dio čitavog looka i često zahtjeva izradu  nesvakidašnjih ekstravagantnih frizura za koje ponekad trebaju i sati priprema, brojni modeli kasnije dolaze u Glamour da bi ih ošišala onako kako ih ja vidim, bez obzira radi li se o laganom osvježavanju postojeće frizure ili o radikalnoj promjeni imidža.

Lucia, Legion Models
photo by Jakov Baričić

U zadnje vrijeme sve je više cura i dečki koji se odlučuju za drastičnije šišanje na kratke frizure koje, osim što su trenutno izrazito popularne kod slavnih influencera i glumica, su jako tražene i u modnom svijetu.

U novoj Pradinoj kampanji nema nijedne duge kose, a većinu revija za proljeća nosile su cure kratko ošišane u razne varijante bob i pixie stilova, fashion fudbalerki i s potpuno zalizanom kosom koja izgleda kao da je ošišana skroz na kratko.

Karla, Colors Model Management

Sve manekenke i manekeni lijepi su na neki svoj način i uvijek mi je izazov šišanjem istaknuti njihovu ljepotu ali i karakter jer upravo je to cilj mog rada, da je kosa istovremeno neprimjetna jer se savršeno uklapa u identitet osobe koja ju nosi kao i da je stilski okvir, ‘točka na i’ svakog lica.

A njihovo zadovoljstvo svojim ‘novim ja’ najveća je nagrada i priznanje koje uvijek dobijem.

Elen, Colors Model Management

I uvijek mi je jako drago kad čujem da su upravo mojim frizurama osigurali nove revije i angažmane, a vrlo često baš ta promjena imidža bude ključan motor pokretač njihovih karijera.

Ana, Colors Model Management

Kad se ponovno sretnemo ili surađujemo izmjenjujemo priče i iskustva s raznih snimanja i to kreativno prepoznavanje je ključ povjerenja zbog kojeg mi se bezbrižno daju u ruke čak i kad im treba odrezati više od pola metra kose!

.
Milena Maršić by Glamour

Do čitanja,
Milena Maršić by Glamour

 
PBZ

Slični članci