Make your day different

Logo Cover

Kraljica Letizia nosi se s nemjerljivim gubitkom! Zauvijek ju je napustila voljena članica obitelji s kojom je bila posebno povezana

Španjolska kraljica Letizia proživljava najteže životne trenutke. Naime, u 94. godini zauvijek ju je napustila njezina baka Maria s kojom je bila iznimno povezana, a upravo ju je ona potaknula na to da postane jedna od najpoznatijih španjolskih novinarki. Bivša novinarka i radijska voditeljica preminula je u gradiću Ribadeselli, gdje se u srijedu održao i sprovod, no razlog smrti nije poznat…

Na španjolskom dvoru ovih dana zavladala je tuga. Naime, kraljicu Letiziju zauvijek je napustila njezina baka María del Carmen ‘Menchu’ Álvarez del Valle s kojom je njegovala vrlo blizak odnos.

 
 

Voljena članica obitelji supruge kralja Felipea VI. otišla je u 94. godini života u gradiću Ribadeselli u Španjolskoj, gdje se u srijedu održao i sprovod, a uzrok smrti javnosti nije poznat.

@queenletizia

Bivša voditeljica i radijska novinarka bila je vrlo bliska sa svojom unukom, ali i praunukama – 15-godišnjom princezom Leonor i godinu dana mlađom Sofijom.

  Advertisement
  Advertisement

Tijekom života baka španjolske kraljice radila je kao radijska novinarka za nekoliko španjolskih postaja – Radio Asturiju, Radio Oviedo (kasnije REM), La Voz de Principado i Radio Nacional de Espana, a javnosti je bila poznatija pod nadimkom Menchu.

 
@royal.monarchies

Upravo je ona na svoju unuku, također nekadašnju novinarku, prenijela strast prema tom poslu. Prije nego što je postala dopisnica CNN-a za Španjolsku i Television Espanola, zgodna članica španjolskog dvora radila kao novinarka za ABC i EFE.

Inače, kraljica Letizia dolazi iz skromne obitelji srednjeg sloja, a iako je bila razvedena žena, uspješna karijera osigurala joj je ulaz u kraljevsku obitelj.

@royal.monarchies

Za svog supruga, tadašnjeg princa Felipea, zaručila se 2003. Godinu dana kasnije u svibnju uplovili su u bračnu luku, a kao kruna ljubavi stigle su im dvije kćerkice – Leonor i Infanta Sofía.

Zanimljivo je istaknuti da je Letizia Ortiz prva pučanka koja je postala kraljica kada je njezin suprug 2014. godine preuzeo tron nakon abdikacije svog oca Juana Carlosa I.

@sm_reinaletizia

Osim karizmom i dobrotom, nekadašnja novinarka miljenica je javnosti i zbog modnog izričaja koji joj je zaradio titulu najbolje odjevene plemkinje.

Njezin stil odlikuju profinjeni komadi, poput midi haljina i ženstvenih suknji, koje najradije kombinira s klasičnim modnim dodacima bez roka trajanja, kao što su jednobojne salonke i minimalističke clutch torbice.

Foto: Instagram

Slični članci