Make your day different

Logo Cover

Korčulanske konobe koje će vas osvojiti raskošnom gastro ponudom

Ukoliko vas put navede na otok Korčulu, svakako morate probati neke od korčulanskih specijaliteta. Mi vam donosimo popis od pet gastro senzacija koje nemojte nikako zaobići…

Otok Korčula je u zadnjih nekoliko godina postao jedan od najpoželjnijih destinacija na svijetu. Svojim prekrasnim plažama i uvalama, stoljetnim maslinicima i vinogradima te drevnim otočnim mjestima privlači brojne goste koje osvaja svojim ljepotama. Osim po prirodnim ljepotama, Korčula je dobro znana i kao vrhunski gastro kutak. Najpoznatiji specijaliteti su svakako: žrnovski makaruni, kozlić ispod peke, pašticada, kamenice, klašuni, škampi na buzaru…U nastavku donosimo preporuku pet korčulanskih kutnih restorana koje nude pregršt zanimljivih gastro delicija koje jednostavno morate kušati.

Konoba Adio Mare je najstarija obiteljska korčulanska konoba koje je otvorena 1974. godine. Nalazi se u samom središtu Staroga grada te povezuje tradicionalni i moderni pristup kulinarstvu. Naša preporuka jela je korčulanska pašticada te Adio Mare riblja juha s palentom, a nećete pogriješiti ni s famoznim rižotom s plodovima mora ili ribom sa žara.

LD Restaurant se nalazi u sklopu Palače Lešić Dimitri na poznatoj korčulanskoj šetnjici. Ovaj restoran se ističe po upotrebi sezonskih, lokalno uzgojenih namirnica koje sljubljuje s ponajboljim lokalnim vinima i uljima. Naša preporuka jela je Markova sipa – koja se sastoji od špageta od sipe, domaćih njoka s kremom od boba i raguom od sipinih krakova.

Konoba Aterina svoje delicije poput svježe ribe, plodova mora i lokalno uzgojenog povrća priprema po načelu pokreta ‘Clean eating’. Smještena u centru Staroga grada, ukoliko je posjetite, svakako kušajte marmeladu od kapule i tortu od bosiljka.

 

Restoran Radiona je osmišljen kao okupljalište stranih gurmana i lokalnih bonkulovića. Svoj menu temelji na vrhunskim odrescima ili fetama, čije je meso odležalo od 21 do 50 dana (tzv.suho zrenje). Nalazi se u blizini ACI Marine Korčule, a naša preporuka su svinjska rebrica s restanim krumpirom i umakom Radiona.

Konoba Maha je smještena 8 km od grada Korčule, u korčulanskim brdima okružena maslinicima i vinogradima u autentičnom ambijentu. Ponuda je bazirana na tradicionalnoj kuhinji, koja se usko veže s lokalnim namirnicama koje nastaju sadnjom u vlastitom vrtu. Ljubazno osoblje, obiteljska ugostiteljska tradicija te poznata autohtona peka i domaći žrnovski makaruni svakog posjetitelja osvajaju na prvu.

Fotografije: Facebook/Instagram
Autor: Maja Lena LopatnyHzzo

Slični članci