Make your day different

Logo Cover

Konačno znamo kako umjetno drvce može mirisati poput pravoga! Bit će vam potrebne samo dvije stvari koje vas neće stajati ni 10 kuna

Za razliku od prijašnjih godina, u posljednje vrijeme sve više ljudi radije bira umjetna božićna drvca umjesto prirodnih, jer stvaraju manje nereda, štede novac i pridonose očuvanju šuma. Ipak, u cijeloj priči nedostaje jedna stvar koja čini velik dio blagdanskog ugođaja, a to je – miris. Ako žudite za aromom šumskog bora u vlastitom domu, u nastavku otkrivamo jednostavan i jeftin trik s kojim će vam to uspješno poći za rukom…

Umjetna božićna drvca iz godine u godinu postaju sve popularniji odabir u kućanstvima koja uživaju u božićnom slavlju, a razlozi su brojni.

Takva drvca ekološki su prihvatljiva, ekonomski isplativa i otvaraju širi put ka kreativnosti, dok su pritom praktična i stvaraju manje nereda od prirodnih.

@ninasandbech

Ipak, umjetna drvca imaju jednu veliku manu – nedostaje im miris onog pravog, šumskog bora. Uz naš mali savjet lako možete doskočiti i tom nedostatku, a potrebna su vam samo dvije stvari koje vas neće koštati ni 10 kuna – češeri i eterično ulje.

U obližnjem parku ili šumi prikupite nekoliko češera, a u ljekarni ili drogeriji kupite eterično ulje bora ili čempresa.

 
@joulesusa

Prirodni češer možete iskoristiti i kao ukras na jelki ako ga pospete svjetlucavim prahom ili umjetnim snijegom, a prethodno na njega nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja kako bi poprimio ulogu aromatizatora.

Brojna terapeutska svojstva ovih eteričnih ulja već su odavno poznata pa ćete, osim osvježavajućeg mirisa, sebi i ukućanima pružiti zaštitu od problema s dišnim putevima, bronhitisa, gripe te upala grla i sinusa.

@thinhnguyen_erik

Ovaj jednostavan trik podarit će vašem domu upravo onakav blagdanski ugođaj o kakvom ste oduvijek sanjali, uz dodatne prednosti za zdravlje vas i vaših ukućana, ali i ono najvažnije – bez nereda koji stvaraju prirodni borovi.

Pripremila: Silvija Valjin / Foto: Instagram / Izvor: Plant Therapy

Slični članci