Make your day different

Logo Cover

Kakve će obrve obilježiti sezonu? Stručnjakinja Manuela Picard otkriva kako postići savršen look, ali i što učiniti kada se zanesete s pincetom

Obrve su jedan od najznačajnijih detalja na licu, a čak i najmanja greška može uvelike promijeniti kompletan izgled. Proteklih godina hit su bile guste i čupave obrve, no ako je suditi po odabiru slavnih dama, u modu se vraćaju i one iznimno tanke koje su obilježile 90-e godine prošlog stoljeća. Kakvi će oblici i teksture dominirati u narednim mjesecima, ali i što učiniti kada slučajno počupate previše dlačica, u nastavku otkriva zagrebačka stručnjakinja Manuela Picard koja će uskoro lansirati i svoju (dugoiščekivanu!) liniju kozmetičkih preparata…

Nakon višegodišnje vladavine takozvanih ‘Instagram obrva’, koje karakteriziraju guste dlačice podebljane olovkom ili nekim drugim proizvodom, slavne dame sve se više okreću onim tankima.

Trend koji je bio veliki hit u devedesetim godinama već furaju brojne poznate ljepotice, poput supermodela Belle Hadid, no važno je imati na umu da ovaj look ne pristaje svakome jednako dobro.

@_constance_d

Ako mučite muku s oblikovanjem i održavanjem obrva, cijenjena beauty stručnjakinja Manuela Picard otkriva sve što trebate znati prije nego li se upustite u nepovratnu beauty avanturu s pincetom.

Vlasnica nekoliko zagrebačkih salona za uljepšavanje za Cover Style ispričala je kako pravilno njegovati obrve i spasiti izgled lica nakon previše počupanih dlačica, ali i koji će trendovi doživjeti vrhunac svoje popularnosti.

Manuela Picard

Kakvi će trendovi obilježiti naredne mjesece kada je riječ o obrvama?

Posebno me veseli da je napokon došao taj trend urednih, ali ne previše iscrtanih oštrih obrva. Naglašavat će se prirodan oblik. Iz mode izlazi pretjerano zakrivljen luk i špic koji se oštro spušta te time zapravo ‘zatvara’ pogled. Naglasak se stavlja na teksturu i podignutiji špic, obrve koje su uredne, ali paperjaste, punije, ravnije i neiscrtane, što daje mlađi i svježiji izgled cijelom licu.

Kod nas i susjednim zemljama već dugi niz godina postoji trend ‘microblading’ i iscrtanih obrva, no nažalost, on puno puta zna izgledati preizraženo i postarati cijelo lice. Osjenčane obrve će i dalje ostati in, ali u formi takozvanih puder-obrva, koje više nemaju jako iscrtani look.

Rubovi obrva su nježni, ne oštri, a boje su puno svjetlije nego prije nekoliko godina. Vidim promjene kod klijentica – žele prirodno, svježe i moderno, ne ‘angry birds’ obrve. Drago mi je da će se taj trend nastaviti i dalje.

@realbarbarapalvin

Sve više slavnih dama odriče se gustih obrva i radije fura tanke kakve su se nosile 90-ih godina. Je li zaista odzvonilo debelim i čupavim obrvama?

Najgora stvar koju možete napraviti za svoje lice je da kopirate ono što rade slavne osobe. Najbolje je posjetiti stručnjaka svaka tri ili četiri tjedna. Održavajte svoje obrve urednima i uložite u jedan ili dva jako dobra proizvoda. Nikako ne bih predložila da stanjujete svoje obrve jer je to, na primjer, napravila Angelina Jolie.

Zasigurno vam neće pristajati ono što pristaje i njoj. Kontradiktorno tome, moje uvjerenje je, da u nekoj određenoj životnoj dobi, poslije 50. godine, obrve treba malo stanjiti, podignuti i obojati u nježnije boje, jer to daje efekt liftinga cijelog lica i područja oko očiju.

@bellahadid

Treba li slijediti trendove kada se radi o obrvama ili se voditi prema crtama vlastitog lica?

Oduvijek sam bila samo za to da se obrve uređuju tako da se iz njih napravi najbolje i najprirodnije što se može od onog što već imate – u smislu oblikovanja, čupanja, bojanja i groominga. Tada će vam obrve biti najljepše, neće vrištati na vašem licu, već će proljepšati oči i pogled. To i je bit dobro oblikovanih obrva.

Kako pravilno održavati obrve urednima kod kuće nakon čupanja i oblikovanja u salonu?

Najbolji savjet koji bilo kome mogu dati je da bace ili sakriju pincetu i oblikuju obrve u salonu svaka tri ili četiri tjedna. Također, svakome kažem da uloži u dobar proizvod za obrve. Kod žena koje imaju dlačica dobra maskara za obrve je dovoljna, a kod onih s rijetkim obrvama, nježna olovka ili sjenilo odličan su izbor.

@manuela.picard.beauty

Koji je ključni korak prilikom čupanja obrva kod kuće? Na što je uvijek važno posebno paziti?

Najbitnije je da imate jako dobro svjetlo koje vas jednako obasjava s obje strane. Puno puta mi se dogodi da klijentica dođe s jednom jako stanjenom obrvom i uvijek, baš uvijek, spomene loše svjetlo u kupaonici zbog kojeg je jednu stranu previše počupala. Usto, uklonite samo one dlačice koje su zaista viška i vide se, ostalo prepustite stručnjaku.

Kako spasiti obrve kada ih previše počupamo i stanjimo?

Pustite ih da rastu, ne čupajte ništa sami. U pravilu, potrebno je oko tri mjeseca da se vrate u prvobitno stanje, no ponekad to može biti samo mjesec dana, a katkad i godina. Danas na tržištu ima zaista puno seruma za rast koji će pomoći da obrve narastu brže.

@manuela.picard.beauty

Osim hvalevrijednih savjeta za postizanje savršenih obrva, Manuela Picard otkrila nam je kako će svjetlo dana uskoro ugledati i prvi dio njezine linije kozmetičkih proizvoda.

Jedan od njih je i maskara za obrve Manuela Picard Volume Brow Mascara koja dlačicama daje volumen, gustoću i puni sjaj. Ovaj kozmetički preparat bit će dostupan u prodaji kroz šest tjedana.

Manuela Picard Volume Brow Mascara

Foto: Instagram / privatni album

Slični članci