Make your day different

Logo Cover

Kako postaviti zdrave granice u odnosu s drugim ljudima i naučiti reći ‘ne’? Priznata terapeutkinja odgovara na ova vječito aktualna pitanja

Postavite granice. Zauzmite se za sebe. Osjetite slobodu bivanja onakvima kakvi zaista jeste.

Svi znamo kako bismo trebali posjedovati zdrave granice u odnosu s drugim ljudima. One su nam potrebne kako bi ostvarili balans u privatnoj i poslovnoj sferi našeg života, kako bi se nosili s toksičnim ljudima i okružjima te kako bi uživali u blagodatima bliskih odnosa s ljudima do kojih nam je stalo.

No što to uopće znači posjedovati ‘zdrave’ granice? Na koje načine možemo verbalizirati svoje potrebe te naučiti reći ‘ne’? Kako da postanemo asertivniji a da se pritom ne priklonimo agresiji?

 

U globalno uspješnom priručniku ‘Postavite granice, pronađite mir’ Nedra Glover Tawwab, priznata terapeutkinja i Intagram influencerica, pruža odgovore na ova vječito aktualna pitanja koristeći najrecentnije metode kognitivne bihevioralne terapije.

Jednostavnim tonom, s kojim se svatko može saživjeti, Tawwab izlaže jednostavne, no vrlo moćne i uspješne načine kako: postaviti zdrave granice u različitim sferama našeg života, identificirati naše potrebe i jasno ih i bez opravdanja verbalizirati u odnosu s drugima i razotkriti srž problema poput suovisnosti, anksioznosti, depresije, traumatskog vezivanja, pregorijevanja, i sl.

Foto: Instagram/promo

Slični članci