Make your day different

Logo Cover

Kako bez puno muke i strateški nanesenog make-upa postići prirodan i zdrav izgled kože lica?

Jedan od popularnijih beauty trendova ovog  proljeća i ljeta svakako je natural make – up. Ukoliko se dobro nanese, ova tehnika strateški naglašava prirodnu ljepotu svake žene, a u nastavku donosimo detaljne upute kako postići popularni bare face look…

Cilj ovog natural looka je suptilno naglasiti prirodni sjaj lica. Prvi korak je svakako priprema i hidratacija kože. Ako vam je koža dehidrirana i suha niti jedan makeup neće izgledati dobro, ali to i sami znate.

 

@ludmilapomianmua

 

Drugi, možda i najvažniji korak je i izbor prave podloge ili nijanse podtona. Prije nego što nanesete prvi sloj šminke na podlaktici provjerite odgovara li podloga vašem podtonu kože. Mnoge žene nisu sigurne odgovaraju li im topli ili hladni tonovi, pa da i vi ne bi bili u toj skupini savjetujemo vam da isprobate jednostavan trik s nakitom. Najbolje izgledate u zlatnom nakitu? Vjerojatno imate žuti podton te vam odgovaraju zemljani i topli tonovi. Ako vašem tenu pristaje više srebrni nakit, onda je vaš podton ružičast.

@glossyboxuk

Kako bi makeup izdržao cijeli dan te kako ne bi skliznuo s lica, prije podloge stavite primer koji će lijepo zagladiti vašu kožu te smanjiti eventualne pore. Nakon što je primer odradio svoje, na red dolazi lagana matirana podloga. Kako ne bi djelovali ‘isprano’ prstima ili četkicom lagano nanesite malo ružičastog rumenila na vrhove jagodica, ali tek toliko da djelujete zdravo.

Na kapke nanesite nude boju sjenila koje će uspješno prekrit malene diskoloracije kapka, a ujedno djelovati prirodno. Trepavice uvijte uvijačem te lagano jednom ili dvaput nanesite maskaru. Nemojte se bojati zamjeniti crnu maskaru za smeđu.

@littlemuainla

Smeđa maskara naglasit će vaše trepavice a neće izgledati prenapadno. Na ovakav prirodan beauty look najbolje će pasati nježni nude ruž, koji bi trebao biti nijansu tamniji od vaših usana. Pri izboru nude ruževa također budite oprezni jer i oni imaju više varijanta, od toplih do hladih podtonova. Jedni od najvećih velikana mode su prihvatili ovaj trend. Konačno možemo predahnuti, nema više mukotrpnog konturiranja.

@dirtyglitters

Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci