Make your day different

Logo Cover

Još se smatrate početnikom za internetsku kupovinu odjeće? Donosimo 6 vrijednih savjeta za online shopping bez brige (i muke!) koje morate znati

Pandemija koronavirusa potpuno je promijenila način na koji kupujemo, a internetske trgovine nikada nisu bilježile veći uspjeh nego u proteklih godinu dana. Iako ništa ne može zamijeniti dobri stari shopping u dućanu, važno je znati kupovati i online putem, posebice jer sve veći broj modnih trgovina većinu robe prodaje isključivo na web shopu. Ako još niste usvojili pravila kvalitetnog online shoppinga, u nastavku donosimo šest savjeta koji će vam olakšati posao i pomoći da izbjegnete greške…

Koliko god se možda protivili virtualnoj kupovini, činjenica je da je 2020. godina nametnula takav način shoppingiranja, a sve veći broj modnih brendova proširuje ponudu na svojim web shopovima.

Od početka sezonskih sniženja imali smo prilike vidjeti da je ponuda nesumnjivo šira i raznolikija na web shopovima nego u fizičkim dućanima, posebice kada je riječ o imenima poput Zare, H&M-a i Manga.

@doses_of_style

Usprkos tome što vam je možda draži odlazak u dućan, gdje možete isprobati odjeću koja vam je zapela za oko, morate se složiti da je online shopping brži i praktičniji.

Ako ga još niste potpuno savladali, slijedite ovih šest vrijednih savjeta kako biste postali prava maherica kada je riječ o online kupovini, piše Inspirationfeed.

 
@_thefab3

1. Izmjerite se

Prvo i najvažnije, morate znati svoje točne mjere. Ovisno o brendu, veličine se mogu razlikovati u nekoliko centimetara, a s obzirom na to da prilikom online kupovine nemate priliku isprobati odjeću, važno je znati svoje mjere kako biste mogli naručiti broj koji vam najbolje odgovara. 

Uzmite krojački metar i zabilježite opseg kukova, struka, poprsja i ramena. Ako niste sigurni kako to učiniti, pomozite si ovim video tutorialom.

Pogledajte VIDEO:

2. Proučite tablicu veličina

Nakon što ste se izmjerili, pažljivo provjerite tablicu veličina. Većina internetskih trgovina s odjećom ima vodiče za veličine dostupne uz svaki odjevni komad. Usporedite svoje mjere s mjerama u vodiču za veličinu koju ste odabrali kako biste bili sigurni da će vam odgovarati.

3. Čitajte recenzije

Čitanje internetskih recenzija izuzetno je važna stavka prilikom kupovine stvari putem interneta, posebno kada se radi o odjeći. Želite li biti sigurni da neki odjevni komad izgleda onako kako ga zamišljate, pogledajte što kažu osobe koje su ga već kupile i priložile stvarne fotografije. Tako ćete biti sigurni da će vam na adresu stići ono što ste htjeli.

@inspirad_girlls

4. Istražite materijale

Osim veličine, važno je steći predodžbu i o materijalu prije kupnje bilo koje odjeće putem interneta. Nakon što vam je stigla haljina koju ste priželjkivali mjesecima, može biti poražavajući osjećaj kada shvatite da materijal nije na razini koju ste očekivali.

Budući da tkaninu nije moguće dodirnuti, važno je jasno razumjeti njezin sastav. Posegnite za odjećom koju već imate u ormaru i pogledajte od kojih se materijala sastoje tkanine koje rado nosite. Ako ste svjesni da ne volite određenu vrstu vlakana, jednostavno je izbjegavajte.

@thefashionfraction

5. Budite fleksibilni

Dok kupujete putem interneta, morate biti svjesni činjenice da boja predmeta može izgledati malo drugačije na zaslonu računala. Štoviše, boja istog proizvoda može se malo razlikovati od komada do komada, stoga budite spremni da bi vam neki artikl mogao doći u nešto drugačijoj nijansi od predviđene.

6. Poručite sve o povratu

Čak i ako ste uspješno obavili kupovinu, uvijek vrijedi imati na umu da vam se proizvod možda neće svidjeti ili vam u potpunosti odgovarati pa je važno znati sve o pravilima povrata. Proučite hoće li vas povrat išta koštati, koliko vremena imate da ga obavite i kojim putem kako biste bili sigurni da ćete to moći napraviti u kratkom roku i bez puno muke.

@inspirad_girlls

Foto: Instagram

Slični članci