Make your day different

Logo Cover

Jeste li već vidjeli Vetementsov kaotični izlog?

Iako se na prvu čini kako se radi o dobrom marketingu i modnom buntu koji je sam sebi svrha, razlozi za nesvakidašnji potez ovog popularnog fashion brenda isključivo su altruistične prirode…

Vijest se rekordnom brzinom proširila na društvenim mrežama. Umjesto lutki u izlogu, Vetements ima hrpu nabacane robe. Radi li se o novom trendu? Ako da, hoće li ga slijediti i drugi dizajneri slobodnijeg razmišljanja? Iako se na prvu čini kako ovaj poznati brend ponovno vrši modno buntovništvo koje je samo sebi svrha, za ovu kaotičnu instalaciju izloga u Saksu postoji jako dobar razlog. Modni brend se naime priključio pokretu organizacije RewearABLE koji se bavi recikliranjem mode.

 

 

Organizacija zapošljava ljude s invaliditetima te tako osvještava društvo i briše predrasude o zapošljivosti osoba s invaliditetom. Sva odjeća koju vidite u izlogu donirana je od strane radnika najpoznatije Njujorške robne kuće Saks Fifth Avenue. Dobra vijest je što se količina prikupljene robe u ovoj akciji rekordno povećava iz dana u dan, a prikupljat će se sve do 10. kolovoza kada će se prikupljene sirovine predati organizaciji.

 

A post shared by VETEMENTS (@vetements_official) on

Za sada još nije poznato znači li to da možemo očekivati suradnju brenda i ove kompanije humanitarnog karaktera i u kreativnom dijelu, odnosno nakon obrade samih materijala očekuje li nas Vetements kolekcija izrađena od robe s prošlošću.

@vetements_official

Jedna stvar je sigurna ako se brend i kreativni direktor Demna Gvasalia odluči za ovaj potez bit će to veliki iskorak u dobrome smjeru za industriju tekstila, ali i svijet visoke mode. Vetements je već dokazao kako obične ljude ne koristi u kampanjama i revijama kao element šoka, već ih razumije, s njima suosjeća i bori se za boljitak njihove svakodnevice.

Fotografije: Instagram

Slični članci