Make your day different

Logo Cover

Jeste li već pogledali film ‘Saltburn’? Naslov koji je podijelio mišljenja javnosti oživio je stare hitove i nametnuo (neobične!) trendove

Posljednjih tjedana naveliko se priča o filmu ‘Saltburn’, psihološkom trileru i crnoj komediji koji je u potpunosti podijelio mišljenja javnosti. U glavnoj ulozi filma redateljice Emerald Fennell našli su se australski glumac Jacob Elordi, irski glumac Barry Keoghan i britanska glumica Rosamund Pike. Iako film sadrži mnogo šokantnih i uznemirujućih scena, zbog kojih je postao glavna tema internetskih rasprava, oživio je neke stare (ali kultne!) plesne hitove i nametnuo potpuno neočekivane trendove…

Posljednji film Emerald Fennell, psihološki triler/crna komedija ‘Saltburn’, podigao je mnogo medijske prašine i podijelio publiku zahvaljujući šokantnim scenama.

Ipak, izazvao je veliki interes zahvaljujući glavnom glumcu Jacobu Elordiju, koji se već istaknuo kao miljenik nove holivudske generacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Saltburn (@saltburnfilm)

Radnja filma prati život studenta sveučilišta Oxford Olivera, kojeg je utjelovio Barry Keoghan. Na fakultetu upoznaje Felixa, čija je uloga pripala Jacobu Elordiju, a njihove karakterne suprotnosti instantno su se privukle.

Oliver je odrastao u skromnoj sredini, bez prijatelja i potpuno je nenametljiv. Kada upozna Felixa, koji ga pozove da s njim provede ljeto na njegovom imanju, brzo se pronađe u životu bogatih koji nema veze sa stvarnosti i biva uvučen u iskrivljen svijet aristokracije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Prime Video (@primevideo)

Film stavlja u fokus osjećaj između stvarnog života i života aristokrata, a najviše pažnje (i skandala!) izazvala je scena kade nazvana bathtub scene, koja je, unatoč svojoj kontroverzi, pronašla novi život izvan ekrana pa je tako nadahnula proizvode za kupanje, svijeće i čak koktele.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Steven Fingar (@stevenfingar)

Usto, film je oživio i neke stare plesne hitove, kao što je pjesma ‘Murder on the Dancefloor’, engleske pjevačice Sophie Ellis-Bextor, koja je izašla 2001. godine.

Naime, scena u kojoj Oliver pleše gol u Felixovoj kući popraćena je upravo spomenutim hitom, nakon čega je na platformi Spotify odslušana već 1,5 milijuna puta, piše Variety.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Prime Video (@primevideo)

Pogledajte TRAILER:

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram/YouTube

Slični članci