Make your day different

Logo Cover

Jeste li se ikada pitali postoji li bolji način za postavljanje lampica na drvce? Slavni dizajner ima trik koji štedi vrijeme i čini bor još raskošnijim

Dok su neki već okitili svoja božićna drvca, većina ljudi taj posao i dalje ostavlja za sam Badnjak, kako nalaže tradicija. Ni jedna jelka nije potpuna bez lampica koje joj daju puni sjaj i unose toplinu u vaš dom, a ove godine postavite na malo drugačiji način. Cijenjeni dizajner Francesco Bilotto otkrio je genijalan trik za postavljanje lampicama pomoću kojeg će svaki dio vašeg bora biti skladno osvijetljen…

Jeste li ikada razmišljali o tome da postoji bolji način za postavljanje lampica na božićno drvce od onog klasičnog omatanja?

Slavni dizajner Francesco Bilotto ima rješenje koje će vam uštedjeti novac, jer će vam vjerojatno biti potrebno manje lampica, a vaš će bor izgledati puno ljepše i skladnije.

@christmastreeideas

Naime, umjesto da vodoravno omotavate lampice oko čitave jelke, ubuduće ih počnite stavljati – vertikalno, savjetuje uspješni talijanski dizajner.

‘Na ovaj će način baš svaki dio vašeg drvca, od grane do grane, biti skladno osvijetljen’, izjavio je za Elle Decor.

 

Usto, spriječit ćete da određena količina lampica zapne iza grana, jer se one tako uopće ne vide, s obzirom na to da ih grane u potpunosti prekrivaju.

@yarilovee

Bilotto predlaže da, prilikom dekoriranja, krenete od vrha drvca tako da stavite onaj kraj vaših lampica na kojem nije utikač, a zatim lampice pustite prema dolje.

Kad dođete do dna jelke, lampice malo povucite udesno (za oko 2 centimetra) pa nastavite postupak odozdo prema gore. Ponovite postupak sve dok vaše drvce ne bude u potpunosti ispunjeno lampicama.

@who_is_fashion_star

Još jedan mali trik kojim se možete poslužiti kako bi centralni dio vašeg drvca dobio puni sjaj jest taj da najsjajnije ukrase koje imate postavite dublje unutar drvca, jer će se svjetlost reflektirati od njih.

‘Još jedna prednost ovakvog načina postavljanja lampica je i to što će vam ih biti lakše skinuti s drvca, jer se neće toliko petljati, kao što se to, primjerice, često događa kad ih omatamo vodoravno oko bora’, zaključio je Francesco Bilotto.

Foto: Instagram

Slični članci