Za sve koji se bore s nedostatkom vremena, a žele ukusan i brz obrok, donosimo recept za brze i zdrave sendviče, koje slobodno možete smatrati cjelovitim obrokom. A toliko su ukusni da bi vam mogli komotno prijeći u naviku…
U nas se sendvičem obično smatra kombinacija peciva ili kruha sa sirom, mesom i dodacima, no sjetimo se samo svih silnih kombinacija namirnica koje bi igrati glavnu ulogu u jednom skroz novom, ali jako ukusnom sendviču.
Uzmimo za primjer ribu! Stručnjaci je ionako cijene više od mesa, pa će riblji sendviči biti zamjenska opcija ne samo za doručak već i za ručak i večeru.
Za sve koji se bore s nedostatkom vremena, a žele ukusan i brz obrok donosimo recept za brze i ukusne sendviče, kada ih probate, vjerujemo da će riblji sendviči biti zamjenska opcija ne samo za doručak već i za ručak i večeru.
Sastojci:
4 peciva sa sjemenkama,
4 veća ili 8 manjih filea oslića,
malo kajenskog bibera,
pola šalice glatkog brašna,
malo maslinovog ulja,
25 g parmezana,
1 limun
Pire od graška:
1 srednji krumpir,
500 g smrznutog graška,
vezica svježe mente.
Umak:
6 kiselih krastavaca,
malo salate,
malo kapara,
250 g nemasnog jogurta,
vezica svježeg peršina,
1 limun
Priprema:
1. Stavite peciva u rernu. Narežite krumpir na kriške debljine pola centimetra i skuhajte u vreloj slanoj vodi. Na papir za pečenje položite ribu koju ste prethodno začinili i posuli brašnom. Zatim je ispržite na malo ulja dok ne postigne zlaćanu boju. Čim je gotovo po tako pečenim fileima naribajte parmezan.
2. Skuhajte grašak pa ga u blender ubacite zajedno s krumpirom i stručkom mente. Napravite i umak. Sve sastojke za umak također izradite u blenderu. Dodajte limunovog soka. Sve posložite u pecivo.
Nadamo se da smo vas inspirirali, a vi dodajte i neki svoj omiljeni dodatak!
Fotografije: Instagram