Make your day different

Logo Cover

Jennifer Aniston otkrila kojoj metodi vježbanja (od svega 45 minuta dnevno!) duguje zavidan izgled i top formu u 50-ima, a podržavaju je i brojni treneri

Zahvaljujući besprijekornoj figuri i mladolikom licu, teško je povjerovati da je holivudska miljenica Jennifer Aniston zakoračila u šesto desetljeće života. Ubojitu figuru pedesetima omiljena ‘Prijateljica’ duguje svakodnevnoj tjelovježbi, a ovih dana konačno je podijelila svoju najdražu rutinu vježbanja koju podržavaju i brojni stručni treneri. Zgodna glumica dugo je vjerna metodi 15-15-15, koja se bazira na svakodnevnom treningu od 45 minuta te, osim fit linije, jamči i zdrav organizam…

Protekle veljače holivudska zvijezda Jennifer Aniston navršila je 52 godine, no malo tko pripisao bi joj tu brojku zbog božanstvene figure za kojom uzdišu pripadnice ljepšeg spola svih uzrasta.

Osim što je pozirala za naslovnicu rujanskog izdanja modnog časopisa InStyle, nagrađivana glumica progovorila je o tjelovježbi i otkrila djelić rutine kojom već desetljećima održava liniju zavidno vitkom.

@jenniferanistononline

‘Prošle jeseni sam se ozlijedila, zbog čega sam mogla raditi samo pilates, koji obožavam. Ali nedostajalo mi je ozbiljno preznojavanje’, izjavila je zvijezda serije ‘Prijatelji’ i dodala kako se konačno vratila omiljenoj metodi vježbanja poznatoj kao 15-15-15.

‘Sastoji se od 15 minuta kružnog treninga, 15 minuta eliptičnog vježbanja i 15 minuta trčanja. Trebam neku vrstu kretanja svakog dana, čak i ako je to samo 10 minuta skakanja po trampolinu’, pojasnila je.

@jenniferanistonxox

Inače. 15-minutni intervali, odnosno 45 minuta vježbanja dnevno, zadovoljavaju smjernice Američkog udruženja za srce koje kaže da bi odrasli trebali odraditi najmanje 150 minuta aerobne aktivnosti umjerenog do visokog intenziteta tjedno.

‘Ovo je super. Ideja o tri različita modaliteta i činjenica da mijenjate rutinu je izvrsna. Kad pomiješate vježbe, manje su šanse da ćete se ozlijediti. Nema rizika od prekomjerne uporabe’ , kazao je trener Albert Matheny u razgovoru za Health.

@jenaniston_argentina

S njim se slaže i stručni trener Doug Sklar, ističući kako raznolikost u treningu često osigurava lakši put do željenih rezultata: ‘Ako se borite s motivacijom, puno je lakše natjerati se da nešto radite 15 minuta nego sat vremena.’

Jennifer Aniston spomenula je i da, uz navedenu metodu vježbanja, redovito diže utege, što je ključno za oblikovanje mišića i dobivanje na snazi, kaže Sklar: ‘Svatko treba ubaciti određenu razinu treninga snage.’

@jenniferanistononline

U slučaju da ne posjedujete sobni bicikl ili elipsu, to nije razlog da ne isprobate ovu vrstu treninga. Najsličnija alternativa je preskakanje užeta ili samo skakanje.

Usto, možete voziti bicikl po susjedstvu ili trčati na otvorenom, a tijekom ljetnih mjeseci u trening uključiti i plivanje ako ste na moru ili imate na raspolaganju bazen.

Foto: Instagram

Slični članci