Make your day different

Logo Cover

Jennifer Aniston otkrila čemu duguje besprijekoran izgled u šestom desetljeću života, ali i večernje rituale prije odlaska na spavanje

Zahvaljujući besprijekornoj figuri i mladolikom licu, teško je povjerovati da je holivudska miljenica Jennifer Aniston već u šestom desetljeću života. Ubojitu figuru pedesetima omiljena ‘Prijateljica’ duguje svakodnevnoj tjelovježbi, a velika je zagovornica i pravilne prehrane. Međutim, to nije jedina stavka koja je zaslužna za njezin dobar izgled. Zgodna glumica u nedavnom intervju za InStyle priznala je da se dugi niz borila s nesanicom, a za holivudsku zvijezdu danas je upravo san najvažniji aspekt tjelesne higijene…

Holivudska glumica Jennifer Aniston nedavno je navršila 54 godine, no malo tko pripisao bi joj tu brojku zbog božanstvene figure i mladolikog izgleda za kojim uzdišu pripadnice ljepšeg spola svih uzrasta.

Junakinja serije ‘Prijatelji’ već je ranije otkrila da je vjerna metodi 15-15-15, koja se bazira na svakodnevnom treningu od 45 minuta koji, uz kombinaciju sa zdravom prehranom, daju sjajne rezultate, a sada je priznala kako ništa od toga ne bi bilo moguće da nije riješila problem s nesanicom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Aniston ☆ My Lobster (@jennifer_anistonil)

‘Spavanje je izvanredno, iako sam ga uzimala zdravo za gotovo kad sam bila mlada. Tada živiš u uvjerenju da možeš preživjeti s tri do pet sati sna i da se nakon toga možeš osjećati odlično, no odjednom se ne osjećaš više sjajno i tvoja izvedba više nije na razini kakvoj bi trebala biti’, izjavila je Jennifer Aniston za InStyle i dodala kako je s vremenom otkrila da njezine poteškoće sa snom itekako utječu na njezin rad i način razmišljanja, ali i na njezino tijelo, ten i zaštitni znak – njegovanu kosu.

Iz tih se razloga udružila s jednom farmaceutskom tvrtkom s kojom u tandemu promiče svijest i edukaciju o problemima sa snom. Nakon što je i sama naučila neke do tada joj nepoznate stvari o snu i što on čini za tijelo, shvatila je koliko je on važan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Aniston ☆ My Lobster (@jennifer_anistonil)

‘Vaše tijelo obavlja sav posao, koji ste si zadali tijekom dana, a nedostatak sna dovodi do raznih zdravstvenih problema. Nažalost, izgubljeni san nije nešto što možete vratiti i bez obzira koliko dugo spavali vikendom, ne možete nadoknaditi san. To je nedostatak koji se nikad neće vratiti.’

Iako ponekad zbog snimanja filmova i serija i sama ima nedostatak sna, trudi se to izbjegavati čim više može. Upravo joj strogi noćni režim pomaže da se opusti nakon dugog dana na snimanju, te pomoću njega ostaje dosljedna svom rasporedu spavanja.

Prije spavanja obavezno odradi meditaciju, kupa se u solnim kupkama, na stopala maže eterično ulje lavande, a sve ekrane gasi barem sat vremena prije spavanja. No, priznaje kako na kvalitetu sna ne utječe samo ta rutina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Aniston ☆ My Lobster (@jennifer_anistonil)

Holivudska zvijezda svoj dan također započinje na isti način – meditacijom, tjelovježbom i ispijanjem puno vode. U slučaju da se loše naspavala, idućeg se dana usredotočuje na svoj oporavak.

‘Ne forsiram se toliko vježbanjem, jer to može dovesti do ozljede ukoliko vaše tijelo i vaš mozak nisu potpuno odmorni. Trudim se dati sve od sebe i smisliti sve što je moguće što će osigurati dobar san’, priznala je.

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci