Make your day different

Logo Cover

Jamie Oliver u kratkom roku skinuo 12 kilograma bez gladovanja i teretane, a sve zahvaljujući smanjenom unosu jedne namirnice

S obzirom na to da je stalno okružen hranom, slavni kuhar Jamie Oliver proteklih godina ‘natukao’ je kilograme viška, a prije nekoliko mjeseci odlučio ih se riješiti. Umjesto gladovanja, cijenjeni chef napravio je male promjene na svakodnevnom jelovniku i bez znojenja u teretani uspješno izgubio 12 kilograma. U nedavnom intervjuu ‘goli kuhar’ otkrio je kako zavidan rezultat duguje smanjenom unosu jedne namirnice i podijelio nekoliko vrijednih savjeta…

Dok se mnogi muče s gladovanjem i napornim treninzima da bi se riješili masnih naslaga, britanski chef Jamie Oliver uspio je skinuti 12 kilograma bez imalo napora.

Tijekom nedavnog gostovanja na Radio Timesu 46-godišnji kuhar progovorio je o svojim prehrambenim navikama i otkrio kako je uspio smršavjeti u kratkom roku bez teretane.

@jamieolivercheff

‘Smanjio sam unos mesa, a povećao unos povrća, više spavao i više se kretao. Izgubio sam 12 kilograma prilično brzo i nisam to učinio zbog toga što nisam jeo. Jeo sam puno, više nego što sam navikao’, kazao je autor knjige ‘Everyday Super Food’.

Osim što je uveo promjene na svakodnevnom jelovniku, Jamie je posvetio puno pažnje namirnici koju ranije nije često koristio u kuhinji, a riječ je o superzdravim algama.

@jamieolivercheff

‘Mislio sam da su alge trendovska namirnica, ali naši su preci jeli morske alge. Imaju puno joda i to je zapravo najhranjivije povrće na svijetu’, pojasnio je renomirani kuhar.

Usto, uspješni chef izjavio je da je počeo konzumirati više orašastih plodova umjesto nezdravih grickalica, a gubitak kilograma duguje odbacivanju još jedne nezdrave navike – učestalom ispijanju alkohola.

@ginzaproject

‘Orašasti plodovi smanjuju rizik od srčanog udara, zdravi su i svakako ih dajte i svojoj djeci da grickaju između obroka. Također, ne govorim vam što da radite, ali moj je ritam sada samo piti alkohol vikendom’, zaključio je.

Inače, Jamie Oliver u sretnom je braku s bivšom manekenkom Juliette Norton već više od 20 godina. Tijekom zajedničkog života slavni supružnici postali su roditelji čak petero djece: 19-godišnje Poppy, 18-godišnje Daisy, 12-godišnje Petal, 10-godišnjeg sina Buddyja te petogodišnjeg Rivera.

Foto: Instagram

Slični članci