Make your day different

Logo Cover

Jaki vjetar donio saharsku prašinu! Evo što možete napraviti da se zaštite od otrovnih smjesa štetnih za ljudsko zdravlje i dišni sustav

Ako ste se ovih dana zapitali što je sa zrakom vani, kako je sve tako prašnjavo i žuto – automobili, vanjski namještaj, naslage na prozorima i vratima, evo i odgovara – riječ je o dolasku saharske prašine.

Naime, danima se saharska prašina širi južnom Europom, uzrokujući lošu kvalitetu zraka, a nekima i probleme dišnog sustava. Stručnjaci u Grčkoj upozorili su da prašina sadrži sitne čestice koje se spajaju s peludi, bakterijama i gljivicama stvarajući otrovnu smjesu štetnu za ljudsko zdravlje, a posebno za dišni sustav.

@amandaengstrand
.

Posebno oprezni trebaju biti oni s respiratornim problemima. Tipična pješčana oluja s dometom od 200 kilometara nosi 20 do 30 milijuna tona prašine, ponekad i do 100 milijuna, a prethodnim analizama utvrđeno je da u česticama ima visok postotak koncentracije otrovnog arsena, olova, aluminija, litija, bakra, …

Svaki ovakav događaj ostavlja trag na okolišu, a što je još važnije na ljudskom zdravlju. Ako razmislite kolike su to količine saharske prašine da je čak bilo i primjetno u zraku koji je bio mutan i žut, razmislite i na količinu prašine koja je na poljoprivrednim usjevima koji će već sutra biti na policama tržnica i dućana.

.
.

Upravo zato, uvijek – a sada pogotovo – od iznimne je važnosti pravilno očistiti voće i povrće prije konzumacije jer u suprotnome, sve te toksine i štetne tvari unosimo u organizam. Srećom, danas se pronalaze inovativni načini koji mogu dokazano poslužiti kao prirodna pomoć u obrani od raznih toksina.

Jedan od načina kako temeljito, a još važnije dokazano učinkovito, oprati namirnice je korištenje ZEOTEX zeolita za pranje voća, povrća i žitarica koji uklanja do 95% teških metala!

Pogledajte VIDEO:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZEOTEX (@zeotex_detox)

Uz snažnu sposobnost apsorbiranja i filtriranja štetnih tvari iz okoliša, nedavna istraživanja na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku potvrdila su njegovu učinkovitost. Njegova je primjena u kućanstvu od izuzetne važnosti, a vrlo je jednostavna i brza što nam svima ide u prilog u užurbanoj svakodnevici.

Sve što treba je prije konzumacije u otopini vode i ZEOTEX zeolita ostaviti namirnice da se namaču 20-30 minuta te potom temeljito isprati.

U borbi za optimalno zdravlje i svakodnevne pravilne izbore koje idu u korak s time, detoksikacija sve više zagađenog voća i povrća postaje ključna, a tu ti može dokazano pomoći upravo ZEOTEX.

Foto: Instagram/promo

Slični članci