Make your day different

Logo Cover

Iznenadit će vas zašto petak asociramo s najboljim danom u tjednu, a u to ime donosimo i prigodnu feel-good playlistu

Spremite se za izlazak na crveni tepih jer je danas dan za slavlje. Iako nije produljeni vikend u pitanju, donosimo posljednje istraživanje koje objašnjava zašto je baš posljednji dan radnog tjedna – najbolji dan ikad. Rezultati će vas zagarantirano iznenaditi, a u nastavku smo vam pripremili i prigodnu feel-good playlistu koju možete početi slušati dok ste još na radnom mjestu…

Psiholozi s cijenjenog sveučilišta Lincona su ujedinili snage te  odlučili saznati zašto ponedjeljak doživljavamo kao najsumorniji dan u tjednu, dok nam sam spomen na petak pada na pamet ‘Happy hour’.

@vintage70s

Sudionici u istraživanju su otkrili koje ih riječi asociraju na određen dan u tjednu. Suvišno je reći kako su ponedjeljci opisani kao ‘dosadni’, ‘hektični’ i ‘iscrpljujući’ dok je posljednji dan u radnom tjednu opisan riječima kao ‘party’ ‘sloboda’ i ‘opuštanje od stresa’.
Doktor David Elis je ovaj fenomen opisao riječima: ‘Svaki dan u tjednu nesvjesno povezujemo s ciklusom i rečenicama koje nam je društvo indoktriniralo još od ranog djetinjstva, te se protiv toga teško boriti sve do trenutka dok ne postanete svjesni te činjenice’

@vintage70s

Kada je riječ o ostalim radnim danima, više od 40 posto sudionika nije moglo razlikovati utorak od srijede ili četvrtka. Psiholozi su to objasnili s navikom slušanja određene glazbe.

Istraživanje je potvrdilo kako svi sudionici slušaju feel good – glazbu. No samo dva puta u tjednu. Ponedjeljkom da ih potakne na ‘borbu’, a petkom kako bi proslavili njezin kraj.

@vintage70s

Ostale dane u tjednu ne slušaju gotovo ništa. Stoga Vam, bez daljnjeg odugovlačenja, u nastavku donosimo ultimativnu feel – good playlistu kako bi proslavili petak. Uz mali podsjetnik – pokušajte je slušati i za vrijeme radnog tjedna i ubrzo ćete uvidjeti hipnotizirajuću snagu glazbe!

Fotografije: Instagram

Slični članci