Make your day different

Logo Cover

Iznenada preminuo Aki Rahimovski! Vijest o njegovom odlasku potvrdili su članovi benda na društvenoj mreži: ‘Zauvijek je zaspao….’

Pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski preminuo je u dobi od 66 godina, objavila je grupa na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Vijest o iznenadnom odlasku pjevača Parnog valjka objavila je grupa na svojoj Facebook stranici

‘Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski’, piše na službenoj stanici benda. Od voljenog člana benda oprostili su se stihovima: ‘Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati’.

 

‘Akiju je jutros naglo pozlilo, odmah su ga odvezli u bolnicu u Novom Mestu, gdje je živio sa suprugom i dvogodišnjom kćerkicom. Nažalost, ubrzo je preminuo. Ne znamo još točno što se dogodilo, nisu nam rekli, ali pretpostavljamo da je srce u pitanju. Posljednjih se dana dosta loše osjećao. Imao je i problema s kralježnicom, zbog čega je Parni valjak odgađao koncerte. Osim toga, prebolio je i koronu, a ugrađeno mu je bilo i šest stentova na srce. Sve je to učinilo svoje’, ispričao je Akijev menadžer Damir Osredečki za Jutarnji list.

 

Prije četiri godine Aki je doživio lakši moždani udar. Još tada je izjavio kako je sve prebrodio zahvaljući obitelji i prijateljima.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

‘Držim se za sada. Evo krenuo sam u toplice i vjerujem da će sve biti u redu kad je moje zdravstveno stanje u pitanju’, izjavio je tada Rahimovski za Dnevni avaz ističući kako uživa u velikoj potpori obitelji i prijatelja, dakako članova Valjka i brojnih obožavatelja, koji se svakodnevno raspituju o njegovu zdravstvenom stanju.

Osim što mu je savjetovano mirovanje i izbjegavanja stresa, liječnicu su mu tada preporučili da ostavi cigarete, crnu kavu i bazira prehranu na što većoj količini voća i povrća.

Aki Rahimovski rođen je u Nišu 5. lipnja 1955. godine, a obitelj Rahimovski se ubrzo preselila u Skoplje. Već sa sedam godina krenuo ke u glazbenu školu budući da mu je otac bio glazbeni profesor, a pohađao je klavir i pjevanje. U djetinjstvu je igrao nogomet u klubu ‘Vardar’, ali je nakon sportske ozljede prestao s nogometom te se posvetio glazbi.

S 19 godina se doselio u Zagreb, a prije Parnog valjka nastupao je u raznim bendovima: Vakuum, Krvna braća i Tor. Huseina Hasanefendića upoznao je 1975. godine. Te je godine osnovao prvu postavu Parnog valjka s Vladimirom Mihaljekom. U Parnom valjku Aki je proveo više od 40 godina. Nakod raspada, 2009. godine, bend se ponovo okupio i objavio povratnički album.

Aki Rahimovski iz prvog braka ima sina Kristijana, a u drugom braku s Ingrid Rahimovski dobio je kćer Edinu.

Prije dvije godine postao je otac i trećeg djeteta – djevojčice s trećom suprugom 39-godišnjom Slovenkom Barbarom Vesel.

Svoju su vezu držali podalje od očiju javnosti, a doznalo se kako su većinu vremena zajedno provodili u susjednoj Sloveniji. Navodno se glazbenik tamo preselio kako bi s partnericom odgajao djevojčicu.

Foto: Instagram

Slični članci