Make your day different

Logo Cover

Ivana Petković ukrala sve (ali baš sve!) poglede u haljini s domaćim potpisom, Jelena Perić u prvom izlasku nakon rođenja sinčića

Sinoć je održana grandiozna završnica modne poslastice pod nazivom Zagreb Fashion Destination. Druga, finalna večer proljetnog izdanja oduševila je brojne zaljubljenike u modu, koji su do posljednjeg mjesta ispunili Meštrovićev paviljon. Novih 7 talentiranih dizajnera prikazalo je svoje viđenje modnih trendova za nadolazeće tople dane, a svojim sjajnim kreacijama zasluženo su izmamili pljesak i ovacije svih prisutnih. Oduševljenje prikazanim kolekcijama nisu krili ni brojni poznati, poput Ivane Petković Čevre, zgodne menađerice i bivše misice koja je zablistala u haljini dizajnera Igora Djuge, Ecije Ojdanić i Ive Šarić koje su također revije pratila u trendy haljinicama Igora Djuge, potom Anite Dujić, Domenice, Borne Kotromanić, Ivane Lovrić iz grupa Colonia, Andree Solomun, dok je Jelena Perić, jedna od naših najuspješnijih influencerica i beauty blogerica, ovo modno događanje iskoristila za prvo pojavljivanje u javnosti nakon rođenja sinčića….

Večer je otvorio Jet Lag, koji slovi za jedan od pionira hrvatske street style scene. Za nadolazeću sezonu dizajnerica je ostala vjerna svom modnom izričaju, s jako urbanim i kul, a opet iznimno nosivim casual odjevnim komadima, upotpunjenim umjetničkim instalacijama na glavama modela.

 
 
Jet Lag
Jet Lag

Zatim su pistom prošetali modeli Martine Herak, koja nam je pokazala zanimljivu kolekciju u hrabrim asimetričnim krojevima u zagasitim tonovima.

Martina Herak
Martina Herak

Identity by Igor Djuga trenutno je jedan od najpopularnijih hrvatskih mladih dizajnera, čije se prepoznatljive fantastične mini haljine voluminoznih rukava rasprodaju nevjerojatnom brzinom. Djuga je ponovno pokazao svu raskoš svog talenta, prikazavši briljantnu kolekciju u ponešto suptilnijim bojama i chic krojevima, koja će se nesumnjivo pronaći u ormarima brojnih trendsetterica.

  Advertisement
  Advertisement
Identity by Igor Djuga
Identity by Igor Djuga

Stolnik, hrvatski je dizajner renomiranog glasa, čija je reputacija i ovog puta opravdana. Materijali iznimne kvalitete i vrhunski dizajn najvažnije su karakteristike nove kolekcije, namijenjene damama svih uzrastima. Potom su pistom prošetali jednostavni i elegantni minimalistički modeli Sani Design-a, kao savršena protuteža šarenim uzorcima, karakterističnim za toplije doba godine.

 
Stolnik
Stolnik

Notu glamura na zagrebačku modnu pistu donijela je Gorana Milaković, vlasnica brenda Bubabu Design. Kraljica business chic casual stila, još jednom je pokazala odličnu modnu kolekciju prožetu nosivim odjevnim komadima u monokromatskim bijelim i crnima nijansama. Kao najupečatljiviji detalj izdvojili su se prekrasni statement šeširi, koji će dati poseban pečat svakoj odjevnoj kombinaciji.

Bubabu Design
Bubabu Design

Divno pletivo u laganijoj, proljetnoj verziji, svježeg, pročišćenog kolorita donijela je na pistu Jelena Petković, čiji je mladi brend Mjera već prepoznat od strane struke i klijenata. Posebnost njezinih modela postignuta je eksperimentalnim pristupom tradicionalnim tehnikama pletenja, čime svaki komad postaje pravo malo remek djelo.

Oduševljenje prikazanim kolekcijama nisu krili ni brojni poznati, poput Ecije Ojdanić, Ive Šarić, Anite Dujić, Domenice, Borne Kotromanić, Ivane Lovrić iz grupa Colonia, Andree Solomun itd.

‘Jako sam zadovoljan i ponosan, jer smo uspjeli dokazati da hrvatski modni projekti mogu izgledati poput najboljih svjetskih produkcija, a Zagreb je u protekla dva dana bio prava europska modna destinacija na kojoj su se predstavile izvrsne kolekcije etabliranih i mladih dizajnera u epicentru hrvatske umjetnosti – Meštrovićevom paviljonu. – izjavio je Tonči Šundov, producent ZFD-a.

Pogledajte FOTO galeriju:

 

Ivana Petković Čevra

 

Jedna od naših najuspješnijih influencerica i beauty blogerica Jelena Perić

 

Tihana Harapin Zalepugin

 

Ivana Lovrić
Ivana Antunović Jović
Iva Šarić

 

Ecija Ojdanić
Domenica Žuvela

 

Anita Dujić
Andrea Solomun

 

 

Foto: Goran Perešin i Mario Poje

Slični članci