Make your day different

Logo Cover

Iva Šarić Leko: ‘Čim djecu odvedem u vrtić, posvećujem se vježbanju’

Dok se nekima sportskih duh probudi tek prije ljeta, lijepa supruga Jerka Leke uživa u sportskim aktivnostima i svaki dan započinje trčećim korakom…

Po mnogima jedna od najljepših Hrvatica svoj zdrav način života održava ovom nezaobilaznom tjelesnom aktivnošću koja je idealna za održavanje tijela u fit formi na kojoj bi joj pozavidjele mnoge sportašice. Iva Šarić Leko velika je zaljubljenica u sport, ali ni u tim aktivnostima ne zaboravlja izgledati privlačno. Lijepa majka petogodišnjeg Carlosa i trogodišnjeg Leona  za portal Cover je otkrila odakle dolazi njezina ljubav za sport i u kojim to aktivnostima najviše uživa.

1. Kako započinjete svoj dan?
Svaki dan započinjem vježbom. Nakon što djecu odvedem u vrtić odmah se pokrenem i posvetim vježbanju. Vikendom se probudim prije njih i dan započnem nekom od aktivnosti koje obožavam. Inače sam ovisnik o sportu i ne mogu zamisliti svoje vrijeme bez sporta.

2. Koliko vam je tjelovježba važan element u svakodnevici?
Sport mi je načelno jako važan. Uz njega se bolje osjećam, fizički i mentalno, čini me sretnom. Daje mi energiju i važan je dio svakog mog dana.

Iva Šaric Leko

3. Koji sport ili aktivnost vam je najbliža srcu, u čemu najviše uživate?
Volim razne aktivnosti, odlazim na rolanje, a i bavim se pilatesom, jogom i boksom – to je ono u čemu baš uživam. Iako mi nije na prvom mjestu, kroz tjedan se posvetim i trčanju. Znam koliko je zdravo i dobro za cijelo tijelo i koliko mentalno opušta. U blizini moje kuće je jedna šuma gdje rado odlazim trčati, a nakon toga se osjećam energično i ispunjeno.

4. Imate li neki poseban jelovnik uz tjelovježbu? Što biste naveli kao najvažnije stavke?
Nemam poseban jelovnik, ali ono što smatram najbitnijim je veliki unos voća i povrća pogotovo uz rekreaciju. Moj jelovnik najvećim dijelom čini upravo voće i povrće, a pekarske proizvode poput kruha gotovo i ne koristim. Prehrana mi je raznolika, ali ne posvećuje posebno vrijeme za planiranje prehrane.

Iva Šaric Leko

5. Puno ljudi ima problem s nedostatkom motivacije, što je Vaša motivacija?
Otkad znam za sebe bavim se sportom. Uvijek sam bila u nečemu, od malih nogu sam bila aktivna. Bavila sam se gimnastikom, rukometom, išla sam u teretanu. Svi oko mene se bave sportom, tako da motivaciju nikad nisam tražila jer je uvijek dolazila spontano i iz mene. Sport mi je bio potreban i nakon poroda, ne samo zbog fizičkog izgleda nego i mentalno. Sada se ne mogu prestati baviti nečime, ovisna sam o sportu jer znam koliko me čini ispunjenog i koliko me usrećuje – to je moja motivacija!

Iva Šaric Leko


6. Koji bi generalno bili vaši savjeti motivaciju i fit izgled?

Ja se sama ne bavim sportom samo zbog izgleda, nego i zbog ispunjenog osjećaja i zadovoljstva. Svatko mora pronaći razlog zašto se želi baviti nečime i pronaći sport u kojem će uživati. Naravno, prvih mjesec dana je uvijek najteže, ali nakon toga vježbanje postane rutina i lifestyle koji pruža veliko zadovoljstvo.

Osim ljubavi, Ivin partner u sportskim aktivnostima je 42.2 Running Store gdje se naoruža vrhunskom sportskom opremom i korinsim stručnim savjetima njihovog tima. Pokazala je koje učinke ostavlja sport na tijelo i osjećaje, a ni drugima za isto ne treba mnogo – uz malo volje i sportskog duha.

Fotografije: Bojan Zibar

Slični članci