Make your day different

Logo Cover

Istarska oaza za čisti užitak idealna je destinacija za bijeg iz gradske vreve

Posjetili smo Stanciju Meneghetti. I ostali bez daha! Smještena na čarobnom istarskom poluotoku točno nasuprot Venecije i predivnog brijunskog otočja, Stancija Meneghetti očarala nas je svojom ljepotom. Danas uživa titulu najljepše u Istri, a njezin su šarm davno prepoznali i izvan granica Hrvatske: njemački časopis Geo Saison uvrstio ju je u Top 10 europskih food hotela 2016., svrstana je i među 10 najbolje ocijenjenih hotela u svijetu po izboru stranice www. thebookingtruth.com…

Svoju ljepotu duguje stoljetnoj tradiciji, a dušu prvim vlasnicima Romani Kajfež i Miroslavu Pliši, koji njezinom obnovom, preuređenjem i dizajnom, koji savršeno spaja duh prošlosti i vrijeme u kojem živimo, 2001. godine započinju ispisivati prve stranice njezine nove povijesti.

 

Zaslužni su i da stancija Meneghetti slijedi tradiciju proizvodnje vina i maslinovog ulja koja je prisutna u Istri još od rimskog carstva. Niti na tom području nisu izostala priznanja: nagrada za Meneghetti vina i maslinovo ulje, koje je u Rimu osvojilo zlatnu medalju, samo je jedna kojom se ponose.

 

 

Meneghetti je danas sinonim filozofije življenja, onog u skladu s prirodom koja je okružuje i štiti. Sakrivena iza stoljetnih čempresa, okružena maslinicima, pravi je primjer oaze mira.

 

 

Ulaskom u internacionalno udruženje ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux 2013. godine, vinska destinacija nastala obnovom stare istarske stancije u blizini Bala, danas u svom sastavu ima čak 25 luksuznih smještajnih jedinica, restoran Meneghetti sa 70 sjedećih mjesta kao i novi Energy Clinic Spa Centar.

 

 

Restoran Meneghetti, predvođen glavnim chefovima Danijelom Pifar i Bojanom Vukovićem, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja od kojih ističemo 15 bodova i dvije kape u jednom od najznačajnijih gastronomskih vodiča Gault & Millau, nedavno uvrštenje u Michelinov vodič kao i izbor u 1000 najboljih restorana svijeta prema izboru La Liste.

 

 

Meneghetti svoju tradiciju doživljava kao vezu između znanja različitih generacija, nekih koji su već doprinijeli istoj te onih koji će isto tek učiniti. Kako bi tradiciji dali pravi značaj, ona treba biti cijenjena, razvijana i obogaćena modernim idejama. Upravo zbog toga vina imaju izvanrednu osobnost te je to razlog želje za njihovom proizvodnjom, za proizvodnjom vina koja će reflektirati karakter Istre no istovremeno prijeći svoje granice.

 

 

Vinarija Meneghetti proizvodi ukupno 9 etiketa vrhunskih vina uz godišnju proizvodnju od oko 100000 butelja te oko 1500 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja najviše kvalitete. Na tržištu je ove godine dostupno i novo godište Meneghetti Reda – kupaža merlota, cabernet sauvignona i cabernet franca, proizvedena pod vodstvom glavnog enologa Waltera Filipettija iz iznimne berbe 2011. koja se u toj regiji smatra ponajboljom u ovom desetljeću.

Vanja i Luka Modrić i Miroslav Plišo

Fotografije: Promo
Autor: Sandra NjavroHzzo

Slični članci