Make your day different

Logo Cover

Industrijski dizajn i originalnost nove splitske gastro destinacije

Na samom ulazu u splitsku rivu smjestilo se novo gastro odredište u čijoj će kuhinji i originalnom unutrašnjem uređenju uživati svi gosti koji posjete ovaj grad veličanstvene arhitektonske kulise

Nedavno renovirana turistička palača u Splitu izgrađena je 1968. godine prema nacrtima arhitekta Čede Rendića, na mjestu nekadašnjih Lazareta koji su srušeni za vrijeme drugog Svjetskog rata. U sredini samog objekta nalazi se arheološko nalazište na kojem su konzervatori otkrili kako je Split izgledao prije Dioklecijana. Novi Terminal F smješten je na ulazu na splitsku rivu i svojevrsni je chek in za sve goste koji dolaze u grad. Splićanima će pak cijeli koncept biti svojevrsni početak putovanja. Industrijski dizajn dominira prostorom u kojem je svaki detalj pomno biran kako bi se ostvario dojam pravog aerodroma. Veliki željezni šank opremljen je cargo detaljima.

Meni je svojevrsna putovnica koja vas vodi kroz razne gateove s hranom. Unutrašnjost krasi i ručno izrađen drveni avion, a stjuardese i piloti vaši su domaćini na ovom jedinstvenom putovanju. Na boarding announcement ploči pronaći ćete sve informacije o gastro ponudi te sadržaju terminala. Kroz cijeli Terminal F vode signalizacijski smjerokazi.

Gastro ponudu nove destinacije osmislio je chef Mario Srdelić, a ona uključuje mnoga međunarodna jela pripremljena na dalmatinski način. Popcorn gate zasigurno će postati jedna od najomiljenijih destinacija, on nudi kokice od liganja, škampa i piletine. Tacos, nachos, burger i pizza gate dobro nam znane delicije nude u novom osvježenom i dalmatinskim začinima prožetom okusu. Special soft ice cream and wafl gate daju slobodu da sami kreiramo naš najbolji okus.

Terminal F poput pravih aerodromskih terminala putnicima je dostupan svakog dana od ponude doručka već od 7 sati, pa sve do 2 sata poslije ponoći do kad se služe late night večere. Nova splitska destinacija dio je F Group–e koja je prošle godine otvorila Fabrique pub, a raznim programom svakog dana novo je mjesto okupljanja i razmjene iskustava svjetskih putnika koje ćemo ovo ljeto ugostiti.

Fotografije: Press

Slični članci