Make your day different

Logo Cover

Igra je sve napetija, ali jedno je sigurno, na tron će zasjesti žena

Dugoočekivana sedma sezona Igre Prijestolja nam donosi totalni rat koji kuha u zemlji Westeros. Kroz dugotrajnu borbu iskristalizirali su se najbolji pretendenti na tron koji će vladati nad sedam kraljevstva, a većina njih su nemilosrdne i samostalne žene.

Glavni motiv šeste sezone je bila vatra, a vidjeli smo i nekoliko ženskih likova kako nasilno preuzimaju vlast u svojim kraljevstvima. Daenerys (Emilia Clarke) je zapalila vođe naroda svog naroda i kroz plamen uspostavila svoju dominaciju i kraljicu zmajeva, a Cersei Lena Headey je osvojila krunu kraljice Westerosa dignuvši u zrak sve koji su joj stajali na putu.

via GIPHY

Bježeći od vatre, Yara Greyjoy (Gemma Whelan) je maznula armadu brodova od svog ujaka i udružila snage s Daenerys. Neviđeno uništenje koje je izazvala okrutna Cersei je dovelo njezinog sina, maloljetnog kralja Tommena da počini samoubojstvo, bacajući se s visokog tornja u King’s Landingu. Njegov otac i brat Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) joj pokušava racionalnim pristupom pomoći da sačuva sad već uzdrmano prijestolje, a ostali igrači su već namirišali krv.

No prava bitka, ona između vatre i leda, mrtvih i živih, tek počinje. Zima je došla, a Whitewalkeri polako napreduju prema ledenom Zidu koji je jedina prepreka između života i potpunog uništenja. Sve vojske svijeta neće spasiti Westeros od ledene smrti ako ljudi ne pronađu način kako da unište neman koja prijeti sa Sjevera.

via GIPHY

Sve nade “dobrih jmomaka” su položene u ruke dvoje neočekivanih junaka: bucmastog Samwella Tarlya (John Bradley) koji se uputio u Citadelu, gdje se nada pronaći odgovore u najvećoj knjižnici u sedam kraljevstva i oduzetog potomka obitelji Stark, Bran (Isaac Hempstead Wright) koji je u šestoj sezoni izoštrio svoje paranormalne moći putovanja kroz vrijeme.

via GIPHY

Nemilosrdna, ali poštena kraljica vatre, Daenerys je glavni pretendent na prijestolje i ona bi mogla sa svojim zmajevima pružiti otpor nadolazećoj hordi hodajućih mrtvaca, naravno uz pomoć simpatičnog i snalažljivog patuljka/princa Tyriona Lannistera (Peter Dinklage).

via GIPHY

Jon Snow (Kit Harington) se vratio iz mrtvih i preuzeo kontrolu nad Zidom te organizira obranu od zimskih ratnika, rame uz rame sa svojom polusestrom Sansom Stark koja je preživjela pakao u prijašnjim sezonama i izašla iz njega jača nego ikad. Njihova sestra, mlada Arya je pobjedila sljepilo i vlastite demone i krenula u osvetnički pohod prema svima koji su ušli u njenu podužu crnu knjižicu.

via GIPHY

Uz fantastične vizuale i lokacije koje uključuju prekrasna mjesta iz Hrvatske, očekuje nas odlična gluma, napetost koja se reže nožem i gomila odličnih likova i dijaloga koja će nas zalijepiti za trosjed do kraja svake epizode.

via GIPHY

Najskuplja i najgledanija serija u povijesti uopće ne skriva svoje pro-ženske stavove stavljajući žene na čelo skoro svih vojski, a čak i kladionice kažu da je Daenerys glavni favorit za prijestolje, dok je trenutna vlasnica trona, Cersei u velikoj opasnosti da ga vrlo brzo izgubi jer joj se približavaju prijetnje s tri strane svijeta. Maloljetna saveznica kuće Stark Lyannna Mormont (Bella Ramsey) je vladarica otoka Bear, te njena impresivna pojava obećava uzbuđenja u novoj sezoni.

Fotografije: press


Hzzo


Slični članci