Make your day different

Logo Cover

Idemo li brisanjem svakog znaka starenja na svojem licu u jednu drugu krajnost? I da, Coco Chanel bila je u pravu….

U ove blagdanske dane, kao i uvijek, krajem svake godine i približavanjem Božića kreću brojni partiji, veselice, božićni domjenci, ručkovi.. I iako čovjek niti stigne niti mu se da ići na sve, uvijek se odaberu poneki gdje znaš da ćeš sresti drage ljude koje dugo nisi vidio, prijatelje iz mladenačkih dana, a možda i upoznaš neke nove likove koje na ovaj ili onaj način obogate život. Neke predbožićne proslave jednostavno se ne smiju propustiti, pa tako je bio i nedavno veliki COVER STYLE party, koji mi je Sandra Njavro najavila već prije kojih mjesec dana. Znao sam da će biti sjajno jer se je ozbiljno potrudila sve posložiti, no nisam očekivao niti toliki broj ljudi, a kamoli da ću opet sresti neke meni nekad bliske ljude s kojima te život jednostavno rastavi, što zbog obaveza, što zbog različitih kolosijeka koje smo izabrali…pa opet, divno je bilo vidjeti ih.

Ono što me je posebno fasciniralo je koliko su sve dame na toj proslavi izgledalo jednostavno sjajno. Iako su prošle silne godine od kada sam neke od njih zadnji put vidio, izgledale su svježe, bez nekih ozbiljnih znakova starenja i iscrpljenosti , što ide s godinama i životom, a istovremeno bez prenapuhanih obraza ili usana, što nažalost, često postaje tren zadnjih godina. Imati onaj suptilan osjećaj estetike i znati se nositi sa svojim godinama, te istovremeno ignorirati svoju kronološku dob, te voditi brigu samo o onoj biološkoj, izgleda pravi je ključ za sjajan te istovremeno prirodan izgled.

Iva Šarić, Jelena Lešić i Siniša Glumičić

Kako sam nedavno bio u Seattleu, u posjeti svojem starom prijatelju i jednom od vodećih estetskih kirurga SAD -a , prof. dr. Wayne Larrabiju, bio sam na sličnom partiju kao njegov gost, u sklopu proslave 30 – te godišnjice jedne privatne klinike.

Bio sam osupnut koliko su žene tamošnjih kirurga sve do jedne hiper operirane, s multiplim face liftovima, s izrazito prenaglašenim povećanim prsima, s evidentnim botox & filer prepopunjenim licima.

 
 
@georgisandev

Uglavnom, tako nešto u Americi može se često vidjeti i u sklopu njihovih svečanih večera koje slijede nakon kongresa o estetskoj kirurgiji. Na takvim se večerama, gdje estetski kirurzi dolaze u pratnji svojih boljih polovica, često prezentira njihovih ruku djelo na svojim suprugama. I često je to upravo tako – jednostavno ‘to much’. Upravo stoga, promatrajući sve te divne žene na COVER STYLE partiju, nisam mogao odagnati osjećaj koliko su naše žene i ljepše i umjerenije, bar kad su u pitanju trendovi u estetici.

 
@flaming.goose

Vjerujem da u Zagrebu, kao i u većini naših gradova nema skoro niti jedne ulice gdje se danas ne nude i botox i fileri i ko zna koje sve non – kirurške metode uljepšavanja i ‘pomlađivanja’ lica i tijela. Sama estetska kirurgija , hvala bogu, još uvijek je vezana uz registrirane kirurške prakse i obavlja ju specijalizirani kadar u strogo zadanim uvjetima.

  Advertisement
  Advertisement

No, (ne)kirurške metode danas su se prelile iz liječničkih krugova, u kozmetički svijet i brojni kozmetički saloni nude ove usluge, a česti su slučajevi i organiziranje botox i filer partija po stanovima ili hotelima. No usprkos toj silnoj ponudi, većina naših žena ipak je sklona umjerenim korekcijama, povremenim osvježenjima uz uvijek traženu i visoko vrijednu – prirodnost.
Uostalom, malo je onih koji će u 40 -tima ili pak 50- tima željeti izbrisati baš sve bore. Da, moguće je i to, ali da li to ima smisla?

 

@flaming.goose

Da li brisanjem svakog znaka starenja na svojem licu u stvari ne idete u jednu drugu krajnost – a to je često izobličenje svoje anatomije, mijenjanja konfiguracije lica i kreiranje nečega što jednostavno niste više – vi. Uostalom, upravo je fenomenalna COCO CHANEL rekla ‘NOTHING MAKES A WOMAN LOOK SO OLD AS TRYING DESPERATELY HARD TO LOOK YOUNG’.

@angelateviste

Baš zato mi je bio pravi užitak te večeri promatrati sve te žene koje znam duge duge godine i koje jednostavno tako lijepo stare. Dapače, uz jedno dozu naglašene senzualnosti i samosvjesnosti koje su im godine donijele, izgledaju čak i bolje nego prije 10 ak godina.

prim. dr. Siniša Glumičić i Sandra Njavro

Imaju stila, oblače se sjajno, žive život punim plućima, i ako i koriste nešto iz arsenala estetske kirurgije i estetike općenito, onda to rade s mjerom i nimalo previše. Jednom riječju, bravo..divne ste.

I da, bravo Sandra..sjajan party..jedva čekamo idući 🙂

prim.dr. Siniša Glumičić

Foto: Cover Style/Instagram

Slični članci