Make your day different

Logo Cover

Hvaljena predstava ‘U agoniji’ biti će izvedena u Teatru EXIT, a evo zašto je ne smijete propustiti…

Hvaljena predstava ‘U agoniji’, u adaptaciji i režiji Ane Đorđević, nakon gostovanja u Rijeci 7. svibnja na 25. Međunarodnom festivalu malih scena, bit će izvedena u Teatru EXIT 9. svibnja u 20h. Predstava je nastala u produkciji beogradske nezavisne agencije Beo art 2015. – te godine, a sve detalje doznajte u nastavku….

 

O PREDSTAVI ‘U AGONIJI’:

U ‘novoj inscenaciji Krležine drame, ispunjenoj drugačijom poetikom i neobičnim redateljskim rukopisom, (…) detronizirani Lenbach već je izvršio samoubojstvo, a Laura, još umrljana muževljevom krvlju, pokušava s advokatom Križovcem, čovjekom kojeg zaista i do kraja voli, nekako izaći iz te životne noćne more. Bitno za predstavu je da redateljica Ana Đorđević taj komad nije vidjela kao ‘epsku priču jedne ljubavi’, nego kao dramu ‘u zoru suvremenog doba kakvo danas znamo’. (…)


Današnja podređenost ljudi kapitalu i neiskrenim odnosima u javnom i privatnom životu samo su najekstremniji odraz onoga što se začelo upravo tada, i to je bio motivacijski okidač za ovu izvedbu.’ (Bojan Munjin, Seks, laži i dva hica, www.portalnovosti.com)

NAGRADE:

FESTIVAL ZAPLET 09, Bana Luka, 2017. – Nagrada za najboljeg mladog glumca – Radovan Vujović – za ulogu Ivana Križovca – u predstavi U agoniji.


Krležin kompleksni jezik, te ambicioznost, dvoličnost i cinizam njegovog doktora Ivana Križovca materijaliziraju se u igri Radovana Vujovića. Vujović je svoju glumačku igru počeo svedeno i kontrolirano, da bi do kraja predstave prošao transformaciju do razularenog, izopačenog, advokata van kontrole, koji pokušava pod svaku cijenu sačuvati vlastite privilegije.

 

AUTORSKI TIM:

Režija: Ana Đorđević

Igraju: Marija Vicković – Laura Lenbach

Radovan Vujović – Ivan Križovec

Branko Cvejić – narator/inspektor

 

Scenografija: Mia David

Kostimografija: Adrijana Pajić

Lektor: Dijana Diklić

Organizator: Kristina Krspogačin

Izvršni producent: Boris Mišković

Produkcija: Beo art 2015

Premijera: 30.12. 2016.

Fotografije: Press


Hzzo


Slični članci