Make your day different

Logo Cover

H&M predstavlja kolekciju za frajere koji se ne boje odvažnosti! Otkrivamo kada ulični komadi s grafikama pop-art legende stižu na domaće police…..

H&M s ponosom predstavlja mušku kolekciju majica s kapuljačom, upečatljviih modela kratkih rukava i još mnogo drugih zanimljivih komada, koristeći ikonične dizajne američke pop art legende Keitha Haringa.

Keith Haring izumio je svoj vlastiti jedinstveni vizualni jezik, koji uključuje humor i simboliku, kao i društvene poruke. Pokazalo se da njegov rad ima izuzetnu moć zadržavanja.

 
 

Ova kolekcija sadrži niz ključnih komada ulične mode poput cipela, kratkih hlača i jakni s nepogrešivo karakterističnim Haringovim grafikama. Kampanju je snimio fotograf Theo Wenner, a prikazuju je dva domaća umjetnika u usponu.

H&M x Keith Haring

Mjesto fotografiranja je poznati mural ‘Crack is Wack’ u Istočnom Harlemu, orijentir uz njujorški FDR Drive. Primjer kako je Haring veći dio svoje karijere posvetio javnim radovima, često s aktivističkim porukama o ratovima, upotrebi droga, seksualnoj jednakosti i smrti.

  Advertisement
  Advertisement

Keith Haringova umjetnost se istovremeno obraća sofisticiranim ljubiteljima umjetnosti i djeci. Njegova umjetnost se smatra važnim iskorakom u napretku pop arta.

 
H&M x Keith Haring

Kada je 1988. godine Haringu dijagnosticiran AIDS, osnovao je Zakladu Keith Haring kako bi osigurao financiranje i potrepštine AIDS organizacijama i dječjim programima te upravljao nasljeđem svojih umjetničkih djela.

Preminuo je u 31. godini u veljači 1990. Slava nikada nije promijenila Haringov pogled na umjetnost, a njegov rad karakterizirala je šarmantna nevinost do samog kraja.

H&M x Keith Haring

Kolekcija će biti dostupna u trgovinama i online putem hm.com stranice od 1. srpnja.

Foto: promo

Slični članci