Make your day different

Logo Cover

Gumene sandale koje su obilježile mnoga djetinjstva (i brojnih Čeha!) ponovno su ‘in’, a cijena će vas šokirati….

Slavne gumene sandale koje su obilježila mnoga djetinjstva (i brojnih Čeha) više nisu jeftina roba kojoj ćemo se smijati, jer ih je otkrio veliki Gucci, a cijenom od 495 eura po paru naglo nam je zamrznuo osmijeh na licu. I priznajemo, sad nam više nisu smiješne. Čak nam je i žao što bar jedan par starih Jugoplastikinih sandala nismo očuvali na životu….

Kad smo bili klinci svatko je u kolekciji imao bar jedan par dobrih starih plastičnih sandala za plažu koje su bile obavezni dio ljetnog outfita. Svima.

Nosili smo ih sve u šesnaest, sve dok ih moda nije doslovno pregazila, a iako bi im se vjerojatno i sada rado nasmijali kad bi ih vidjeli na nečijim nogama, Gucci se potrudio da nam s njima doslovno zamrzne osmjeh. Ne samo zato što je to plastično ruglo opet postalo moderno, već zato što ćemo za tu modu morati izdvojiti 495 eura, ili kako bi naši ljudi odmah preračunali, za ovaj moderan komad retro plastike za noge valjalo bi ‘pljunuti’ više od 3.500 kuna.

 

Zvuči li vam to suludo ili ne, prepustit ćemo Vama na sud, ali ako ste očekivali da će moderna verzija biti identična starima, u jednoj ste se sitnici prevarili. Sandale su baš kao stare, osim što ih s prednje strane krasi prepoznatljiva Gucci ‘značka’, znak koji će platiti masa trendseterica, premda se našle i na običnoj plastičnoj sandali.

 

Fotografije: Press


Slični članci