Make your day different

Logo Cover

Glumac Val Kilmer žestoko se obrušio na samoubojstvo Anthonyja Bourdaina čime je izazvao bijes fanova, unatoč tome što je u pravu

Svijet još uvije ne prestaje oplakivati tragično završen život omiljenog chefa i gastro-putopisca Anthonyja Bourdaina, a prašinu je ovih dana dodatno uzburkao Val Kilmer, glumac koji se, ne baš lijepo, obrušio na njegovu smrt….

‘O mračna sudbino, o boli, o sebičnosti. Koliko si bio daleko od saznanja date cijeli svijet obožava? Voljeli su se te ljudi sa svih strana planeta, a sad si nam svima dao samo razlog dase na tebe ljutimo. To je tako sebično’… napisao je ovih dana na Facebooku slavni glumac Val Kilmer koji nije štedio riječ za način na koji je veliki Bourdain otišao, a kojima je poprilično naljutio ožalošćene fanove, ma koliko možda dobro mislio.

Što je točno potaknulo glumca Vala Kilmera da se tako obruši na neprežaljenu ličnost velikog Bourdaina, nismo uspjeli shvatiti, no očito se osjetio prozvanim očitati mu bukvicu.

https://www.facebook.com/valkilmer/photos/a.885492658149110.1073741831.222948111070238/1933321450032887/?type=3&theater

‘Sjećam se riječi jednog svećenika koji je naglasio da je samoubojstvo doista najsebičniji čin kojeg ljudsko biće može napraviti. Nema ničeg nehumanijeg od obamrlosti koja tjera žrtvu da pomisli kako od svog života više nema ništa. Da nema što više pružiti, niti primiti. I zato sam očajan, tužan i ljut jer smatram da si nam još toliko toga mogao pružiti…’, napisao je Val u podužem postu kojeg je zaključio tužnim riječima: ‘Otišao si prerano, prijatelju moj’.

No, njegov post nije izazvao samo tugu već i ljutnju fanova velikog Bourdaina koji su se očito pokušali malo više potruditi i razumjeti ga.

Tako je jedan njegov veliki fan odmah stao u njegovu obranu, napavši Vala riječima: ‘Tko god samoubojstvo proglasi sebičnim taj doista ne može shvatiti što se događa kad vas pogodi teška depresija’. I drugi su se poveli sličnom mišlju, prozvavši Vala čak i nedoličnim da komentira nečiju smrt.

Val Kilmer/Facebook

‘Ovo je primjer da nije uvijek dobro otvoreno govoriti o svojim osjećajima’, nadodali su drugi, pa se slavni glumac morao dodatno potruditi da fanovi sada shvate i njega.

‘Žao mi je što ste uspjeli previdjeti poantu mog posta, poantu moje poruke o ljubavi, jer vjerujem da ona liječi’, dopisao je Val i objasnio da je i sam cijelog života na rubu ekstremne depresije i jako dobro zna što ona može učiniti čovjek. I baš zato spominje ljubav, jer nas ona može potaknuti na nove početke i nove pokušaje. I zato smatra da je Bourdainov čin isuviše sebičan da ga se takvim ne bi proglasio. Uostalom’, spomenuo je, nije ni uzeo u obzir potrebe svoje jadne kćeri i žene, prije nego je odlučio ostaviti sve iza sebe….’

@anthonybourdain

No takvu kritiku, koliko se god potrudio objasniti vlastitim iskustvom i spoznajom o depresiji, fanovi jednostavno nisu mogli prožvakati. Vjerojatno je bol još uvijek suviše svježa….

@anthonybourdain

Fotografije: Instagram/Facebook

Slični članci