Make your day different

Logo Cover

Glazbenik Damir Kedžo uoči svog velikog povratka na Dorinu pozornicu za Cover Style posve iskreno odgovorio je na 5 ‘vrućih’ pitanja

U subotu ćemo saznati tko će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu. A uoči Dore, razgovarali smo s jednim od najvećih favorita ove godine, Damirom Kedžom, koji je pobijedio na Dori 2020. s pjesmom ‘Divlji vjetre’. Trebao je nastupiti na Eurosongu u Rotterdamu, ali je zbog pandemije koronavirusa natjecanje otkazano.

Damir Kedžo, 35 – godišnji glazbenik, odgovorio je za Cover Style na 5 ‘vrućih’ pitanja o ovogodišnjoj Dori.

Damir Kedžo

Nakon 2020. ponovno dolazite na Dorinu pozornicu. Ovoga puta s nešto drukčijom pjesmom naziva ‘Angels and Demons’. Kako je izbor pao baš na ovu pjesmu?

Publika je očekivala moj povratak na Doru puno prije, no meni se nije ‘dogodila’ pjesma te sam bio u procesu vlastitog traženja i rasta. ‘Angels and Demons’ sam prvi put čuo u demo verziji krajem listopada. Bilo je malo vremena za odlučiti želim li se ponovno prijaviti na Doru i odluka je ipak pala na to da pomaknem vlastite vokalne i scenske granice. Pjesma mi se svidjela na prvu te mi je ‘legla’ tematski. Ipak, dosta je vokalno zahtjevna pa sam sretan jer sam se opet intenzivno vratio treniranju vlastitog glasa i pjevanja.

Po čemu se ona izdvaja, što ju čini drugačijom?

 

Ono po čemu bih ju izdvojio je da sam tijekom pjevanja i izvedbe najviše svoj. Možda će se nekome to činiti banalno, no kroz godine sam naučio da pjesmu izvođač treba u potpunosti prihvatiti i preuzeti kako bi iz sebe, ali i pjesme izvukao najbolje.

Damir Kedžo

Pjesmu su radili inozemni autori. Kako je našla put baš do vas?

Suradnja se dogodila posve spontano s ekipom s kojom me spojila moja suradnica Anya koja je u Barceloni. Ona je zadužena za jedan dio moje karijere koji do sad nisam ni komuncirao javnosti. Inače volim raditi u tišini i pokazati rezultate vlastitog rada. Pjesma mi se svidjela na prvu i odlučio sam se za nju, posebno jer je i sama Anya predložila kako bi se mogao vratiti na Doru. Ove godine pripremam nove pjesme, novi studijski album tako da publika može očekivati puno novog materijala kojeg jedva čekam predstaviti. Motiviran sam i oko sebe sam okupio tim ljudi kojima bezuvjetno vjerujem. Bitno mi je da vlada entuzijazam i da svi jednako vjerujemo u ono što radimo.

Damir Kedžo

Pripremate li efektan nastup za Doru?

Vjerujem da će biti efektan. Radimo na razradi nastupa posljednjih tjedana, od vizuala, svjetla, kostima… Želim dati sve od sebe, scenski i vokalno. Za kostim je zadužena Matija Vuica. Neću puno otkrivati već želim da se publika u potpunosti uživi u izvedbu dok ju bude gledala.

Damir Kedžo

Koji je vaš najdraži pobjednički eurovizijski nastup svih vremena?

Ovo je zapravo jako teško pitanje jer religiozno pratim Euroviziju od djetinjstva. Definitivno bih izdvojio Loreen, ali i Chanel i njen Slo-Mo prošle godine. Volim vidjeti kada se izvođači potrude oko svog nastupa, ali i cijenim konzistentnost, a to je kada izvođač pripremi nastup za natjecanje u vlastitoj zemlji i onda jednak nastup predstavi publici na Euroviziji.

Foto: Impala studio/promo

Slični članci