Make your day different

Logo Cover

Glamuroznim modnim spektaklom Chanel zatvorio Tjedan mode u Parizu i predstavio kolekciju koja spaja klasičnu estetiku i suvremeni dizajn

Posljednja revija pariškog Tjedna mode tradicionalno je rezervirana za glasovitu kuću Chanel. U pariškom Grand Palaisu, čiji je ambijent za potrebe revije nostalgično odisao duhom holivudskog glamura i retro estetike, Chanel je predstavio je kolekciju za proljeće/ljeto 2023. godine. Virginie Viard kreativna direktorica francuskog modnog diva, i ovoga puta ostala je vjerna svom dizajnu prepoznatljive klasike, a novim je siluetama dokazala kako je Chanel modna kuća koja pomiče modne granice…

U pariškoj Velikoj palači, modna kuća Chanel na čelu s kreativnom direktoricom Virginie Viard, očaravajućom revijom zatvorila je Tjedan mode u francuskoj prijestolnici.

Foto: Chanel

Kreativna direktorica modne kuće Virginie Viard poznata po raskošnim siluetama, perju i šljokicama, stoga je pomiješala različite uzorke i stvorila glamurozne i upečatljive haljine.

Posljednju kolekciju brenda 60 – godišnja dizajnerica, koja funkciju kreativne direktorice Chanela obnaša od 2019. godine, temeljila je na  na novovalnom klasiku Alaina Resnaisa ‘Last Year at Marienbad’, koji je osvojio Zlatnog lava na filmskom festivalu u Veneciji 1961. Coco Chanel dizajnirala je garderobu za glavnu zvijezdu filma, glumicu Delphine Seyrig. Kao glavni klasik među odjevnim predmetima istaknulo se Chanelovo klasično dvodijelno odijelo i koktel haljina od šifona.

Foto: Chanel

Ruska manekenka Irina Shayk bila je glavna zvijezda modne piste, zablistavši u spektakularnim kreacijama koje će se od sljedećeg proljeća pronaći u prodaji u Chanel trgovinama.

 

Bezvremenost Chanelove estetike i prepoznatljive klasike, koja je u modnom smislu itekako potrebna, naglasile su klasične koktel haljine od crnog šifona, damske točkice i podatne, izdužene večernje haljine u kojima su manekenke defilirale modnom pistom.

Pogledajte GALERIJU:

Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Chanel

Slični članci