Make your day different

Logo Cover

Gina Viktoria Damjanović: ‘Romantična sam i zaljubljena do ušiju!’

Sve će se solerice (ali i one koje to nisu!) složiti da je pjesma ‘Zaljubila sam se’ u izvedbi nadarene pjevačice sastava Detour Gine Victorije Damjanović, prekrasna. I njihova svojevrsna himna, obojana optimizmom. O svojim poslovnim planovima, ljetu u gradu ali i ljubavi Gina je ekskluzivno progovorila za Cover otkrivši da se njezin ljubavni status nedavno promijenio.

Već godinu i pol dana ova atraktivna crnka dominira domaćom glazbenom scenom. Gina Victoria Damjanović upravo je tada pomela konkurenciju i postala nova pjevačica benda Detour. Samo nekoliko mjeseci nakon toga bend je osvojio dvije nagrade Porin i to za pjesmu godine i najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Ova 24 – godišnja Bračanka od tada nije prestala s nastupima, a nedavno je prihvatila i voditeljske angažmane – televizijski u showu Zvijezde, a svakog radnog dana je može je se čuti od 18 do 22 h i u eteru Narodnog radia, gdje vodi i producira show ‘Treća smjena’ zajedno s Tomislavom Cvetkovićem. Duhovita, britka i sa zavidnim glasom Gina je bez razmišljanja nova ‘it’ djevojka.

@gina_victoria_d

– Bila mi je velika čast kad sam postala dio Detoura i zaista smo postigli puno toga u našem malom kreativnom zajedništvu – govori Gina i dodaje kako ima svoj glazbeni, ali i modni izričaj po kojem je prepoznatljiva.

Glazbom se bavi od malih nogu, a prvo ozbiljnije pjevačko iskustvo je imala sa šest godina kao tenor u muškoj klapi, u kojoj je pjevala sa svojim ocem. Nakon završene srednje glazbene škole za solo pjevanje i teoriju glazbe, počela je raditi kao umjetnički voditelj zagrebačke muške klape Bošket, s kojom trenutačno nastupa u finalu festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

 

 

– Vrlo sam zahvalna na svakoj prilici koju sam dobila u životu. Glazba jest moja najveća ljubav, ali moram priznati da itekako uživam i u izazovima koje nudi radio – kaže Gina kojoj radni dan počinje u osam sati, a završava u ponoć. Trenutačno nema slobodnog vremena, a ljetos je samo tjedan dana bila na godišnjem odmoru. Priznaje da joj nedostaju druženja i hobiji kojima se prije bavila, ali najviše joj, priznaje, nedostaje sna. Kad ne radi, Gina se s društvom opušta na koncertima, kako domaćih tako i stranih izvođača; ovog ljeta su na redu bila svjetski poznata imena poput Gregory Portera, Brune Marsa i Kings of Leon. Kod kuće vježba jogu ili pleše, te kad stigne odlazi na predstave. A naravno, uvijek treba naći vremena i za ljubav.

– Pregusti raspored nikome ne smije biti izlika da zapostavi ljubav, to je nešto najljepše na svijetu. Romantična sam i veliki sanjar te vjerujem da je se sve događa u svoje vrijeme – iskrena je Gina. Priznaje da je odnedavno zaljubljena do ušiju. O kome se radi i dalje taji, ali dodaje kako je vrlo sretna.

Napisala: Ana Ismailovski
Fotografije: Instagram

Slični članci