Make your day different

Logo Cover

Freywille potraga za najljepšim muzejskim blagom

Freywille umjetničke minijature od emajla su sinonim za originalan dizajn posvećen širenju ljubavi prema umjetnosti, proslavi kulturne različitosti te suptilan način za isticanje individualnosti.

Koloristični i upečatljivi motivi zbog kojih je ovaj nakit toliko neodoljiv, nadahnuti su remek-djelima Gustava Klimta, Claudea Moneta, Friedensreicha Hundertwassera, kao i istaknutog protagonista Art Nouveaua Alphonsea Muche.

 

 

Dragocjeni, ručno oslikani emajl, utjelovljuje promišljenu i radosnu interpretaciju pomno odabranog umjetnikovog opusa, a ukrašen je autentičnom vještinom koju je Freywille tijekom godina razvio do savršenstva.

 

 

Još od davne 1951.godine svaki komad dragocjenog Freywille nakita izrađuje se ručno u bečkom ateljeu s puno ljubavi te s posebnom pažnjom prema najsitnijim detaljima. Sam postupak sastoji se od preko 100 pojedinačnih koraka precizne ručne obrade i pečenja emajla, a prethodi mu iznimno složeni istraživački proces.

 

 

Od nekoliko mjeseci pa do čak dvije godine, Freywille umjetnici posvećeni su opsežnom zaranjaju u život i djela velikana slikarstva, temeljitom izučavanju formi, simbolizma te tehnika očaravajućih slika, a kako bi se jedinstvenim postupkom finog emajliranja, kroz komad unikatnog nakita u nevjerojatnim bojama, vjerodostojno oživio uzbudljiv trenutak prošlosti ili utjelovila lijepa filozofska poruka za sve one koji cijene umjetnost te gledaju na život kao izvor stalne inspiracije.

 

 

U suradnji s najljepšim muzejima svijeta Freywille  je pokrenuo kreativnu inicijativu u 35 zemalja pod nazivom ‘Freywille Summer Of Art’. Pridružite se uzbudljivoj ljetnoj avanturi otkrivanja muzejskih blaga.

 

 

Krenite na zabavnu šetnju muzejima te fotografirajte najljepše trenutke prošlosti , potražite nadahnuće u bogatim muzejskim zbirkama i saznajte zašto su muzeji živopisan izvor osjećaja za sva čula.

 

 

Vaša kreativnost bit će nagrađena u foto natječaju koji u Hrvatskoj organiziraju Freywille i Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu. O detaljima natječaja možete se informirati u Freywille butiku, Preradovićeva 2 ili putem njihove Facebook stranice.

 

 

U galeriji razgledajte dojmove sa šetnje Muzejem za umjetnost i obrt koji potpisuje likovni događaj godine čarobnom izložbom „Barokni sjaj Venecije – Tiepolo i suvremenici“.

Fotografije: Maja Bota


Hzzo


Slični članci