Make your day different

Logo Cover

FOTO: Završen 7. Ja BiH Festival, a ove su promocije filmova, koncerti i druženja umjetnika obilježili tjedan iza nas

5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018. je za nama, no zbog viđenog i doživljenog mnogima će ostati u odličnom sjećanju. U pet dana, od 02. do 06. listopada, Zagrepčani i brojni turisti mogli su obići neke od programa različitih sadržaja koje je za njih pripremila Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, a sve s ciljem promicanja kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Festival je započeo ‘Sarajevskim piknikom prijateljstva’ pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, koje su uz gastro delicije Bosne i Hercegovine vodile razgovor o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Prvu večer obilježio je koncert ‘Bosanski Lonac’ u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića, a događaj su uveličali cijenjeni gosti iz Sarajeva glazbenica Ismeta Dervoz i glumac Elmir Jukić.

Ivica Propadalo Ismet Efendić

 

Bobo Jelčić Ismet Efendić

Nakon svečanog otvorenja i koncerta, drugi i treći dan Festivala prikazana su filmska djela u kinu Kinoteka –  igrani film ‘Žaba’ redatelja i gosta Elmira Jukića, dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić ‘Undercovered – Ispod marame’ i ‘Nazif Gljiva’ Arijane Saračević Helač.

Gosti su imali priliku uživati i u  dvije epizode TV serijala ‘Hoću kući 2’ Ademira Kenovića koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV te se opustiti uz svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend ‘Tale Quale’ koji je na scenu donio jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

Rajko Grlić

Posljednji dan Festivala u Ininoj kući udruga spajaLICA održana je glazbena radionica ‘Muzički centar Pavarotti  Mostar’ Atille i Azre Aksoj ,učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba. U večernjim satima prikazan je igrani film ‘Kuduz’, redatelja Ademira Kenovića, a za sami kraj u Napretkovom Kulturnom Centaru , predstavljen je novi projekt ‘KRADENI LJUDI’.

Koncert Tale Quale i Ismet Efendić

Ovim festivalom nastoji se iz godine u godinu pridodati nove sadržaje koji uzvanicima pružaju priliku da se pridružite projekcijama, koncertima, radionicama i doznaju sve što su ikad željeli znati o Sarajevu, njegovoj povijesti i ljepoti.

Ivana Antunović Jović

 

Ana Marija Percaić i Vladimira Spindler

 

Ana Marija Percaić i Hrvoje Klobučar

Foto: Sanja Bistričić


Slični članci