Make your day different

Logo Cover

FOTO: Žanamari Perčić u rijetkom izlasku s kćerkicom, Borna Kotromanić oduševila u kraljevsko plavoj toaleti, a Ana Gruica…

U petak se na najljepšem trogirskom trgu, tik do katedrale svetog Lovre razdraganoj publici predstavio hrvatski modni brend ELFS, dizajnera Ivana Tandarića i Aleksandra Šekuljice. Spektakularna modna revija održana je u sklopu festivala klasične glazbe Opera Selecta koji ove godine slavi veliku 15. obljetnicu održavanja.

Naime, članovi udruge Opera Selecta svih ovih godina u Lijepu našu i Grad majstora dovode najzvučnija imena opernog pjevanja i instrumentalne klasične glazbe te time oduševljavaju koncertima u jedinstvenoj kuli Kamerlengo.

.

No posljednje tri godine, uz neponovljive koncerte, trogirski entuzijasti uz zvuke klasike organiziraju i modne revije otvorene svim Trogiranima i njihovim gostima.

Na taj način, dovodeći klasičnu glazbu i modu na trgove i druga javna mjesta, približavaju i klasiku i domaći dizajn široj publici, posebno mladima koji se na ovaj način možda prvi put upoznaju s taktovima nekih od nezaboravnih klasičnih djela ili uspješnica crossovera.

 

Žanamari Perčić i kći Gabrijela

 

Vinko Buble, organizator festivala Opera Selecta: ‘Sretni smo što smo i ove godine uspjeli spojiti klasičnu glazbu i modu. Počeli smo 2021. s obljetničkom revijom Matije Vuice koja je baš u Trogiru proslavila 40. godišnjicu rada. Lani smo uživali u kreacijama Krie dizajna Kristine Burje, a sada su Elfsi oduševili sve prisutne. Također, ovom revijom pokazali su da njihov dizajn odlično ide sa svim tipovima glazbe, ali posebno klasikom.’

Borna Kotromanić

Zna se da je u modi najbolje kada odjevni predmeti nadžive trenutak, kada nisu tek trendovski komadi, već svevremenske vrijednosti koje je uvijek dobro imati pri ruci. Stoga su baš takvu kolekciju u Trogiru predstavili ELFSI, a točku na I ovom su modnom događaju dale bivše missice i manekenke, a danas uspješne i ostvarene žene: Šibenčanka Nina Gudeljević, nekada Slamić koja je titulu Miss Hrvatske ponijela 2002. godine te poznate Splićanke: akademska glumica Ana Gruica Uglešić te televizijska urednica i doktorica politologije Lana Pavić.

Nina Gudeljević

Ana Gruica Uglešić: ‘Naravno da mi je bila čast biti dio ovako lijepe modne priče koja kazuje veću priču od same mode kao takve. Ništa ne može biti ljepše od spoja arhitekture staroga Trogira kao kulise, klasične glazbe i visoke mode. Pravi su gušti ovakve dalmatinske večeri, kako za domaći svit, tako i za naše goste.

Ana Gruica

Lana Pavić: ‘Vratiti se na pistu nakon 15 godina bio je zaista poseban osjećaj. Manekenstvo je obilježilo moje rane dvadesete, bio je to posao koji sam obožavala i u kojem sam bila vrlo uspješna, ali nakon rođenja prve kćeri Lare Borne odlučila sam krenuti drugim vodama. Pa ipak ovakvom pozivu nisam mogla odoljeti, a posebno me oduševio povratak na pistu i dragih kolegica i prijateljica. Presretna sam da sam se odazvala Operi Selecti i ELFSIMA jer ovakvi su događaji uistinu nezaboravni.’

Lana Pavić i Marko Kožul


Nina Slamić Gudeljević: ‘Pratim Elfse od samih početaka i ponosna sam na sve njihove uspjehe. Kada sam 2002. godine ponijela titulu Miss Hrvatske i kretala u svijet modelinga koji sam ubrzo zamijenila majčinstvom, niti ja niti Elfsi nismo sanjali da će me upravo oni vratiti na modnu pistu nakon više od 20 godina.’

ELSOVOM slavljenju ljepote svih razdoblja ženina života doprinijele su posebno osmišljene frizure za koje su bili zaslužni frizeri Mia Višić i Frane Bakica, kao i izlazak na pistu Splićanke Paule Buljan u visokoj trudnoći. Poznatim manekenkama pridružile su se i mlađe kolegice iz modne agencije Talia Model, a sve njih s oduševljenjem su iz prvog reda pratile operna diva Terezija Kusanović, pjevačica Žanamari Perčić, koja je stigla sa osam godina starom kćerkicom Gabrijelom, poduzetnica Anita Dujić, trogirski dogradonačelnik Viktor Novak te Borna Kotromanić.

Tihana Harapin Zalepugin

Uz druge posebne goste one su uspjesima hrvatskog dizajna nazdravile Freixenet pjenušcima. Tijekom ljetnih dana ovi su pjenušci, u kombinaciji s narezanim svježim voćem poput ananasa i naranči idealna glamurozna kombinacija za rashlađivanje, kao što su to i popularni kokteli s tonicima Thomas Henry, bez kojih su ljeto i ljetne zabave nezamislivi u Elfs stilu.

Aleksandar Šekuljica: ‘Ta divna trogirska noć je sve očarala uz predivan spoj glazbe i mode. Ponosni smo da i nakon skoro 20 godina s jednakim uzbuđenjem pratimo svaku našu kolekciju i reviju. Uskoro nas očekuje naš veliki jubilej, a ovo je bila divna uvertira u ovaj, za nas, slavljenički period. Moramo priznati da su prve čestitke već počele stizati na ovoj reviji.’

Pogledajte FOTO galeriju:

 

.
.
.
.
.
.
Luna Valas
.
.
.
.
.
.

 

 

Foto: Teo Begović i Duje Čaljkušić

 

 

Slični članci