Make your day different

Logo Cover

FOTO: Ususret Olimpijskim igrama u Parizu Hrvatski olimpijski odbor okupio predstavnike lifestyle medija s ciljem promicanja žena u sportu

Ususret Olimpijskim igrama u Parizu (26. srpnja – 11. kolovoza), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u zagrebačkom hotelu Zonar druženje s novinarima hrvatskih lifestyle medija s ciljem promicanja uloge žena u sportu.

Tijekom jednosatnog druženja, tridesetak medijskih predstavnika dobilo je najvažnije informacije o središnjem višesportskom događaju 2024. godine.

Skupu se odazvala i donedavna ministrica turizma i sporta, odskora zastupnica u Europskom parlamentu Nikolina Brnjac.

 

Rikke Vestergaard POULSEN and Nikolina Brnjac

 

Pozdravljajući nazočne i zahvaljujući još jednom bivšoj ministrici na sjajnoj suradnji u prošle četiri godine, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša istaknuo je važnost shvaćanja olimpizma u širem kontekstu od samog sporta te podsjetio na neke povijesne činjenice.

 

Zlatko Mateša i  Siniša Krajač

 

‘Od 1912. pa sve do 1948. godine na olimpijskim igrama postojala su natjecanja i u umjetnosti, glazbi, književnosti i arhitekturi. I sam utemeljitelj modernih Igara, Pierre de Coubertin, nije osvojio medalju u nekoj sportskoj disciplini, nego u poeziji. To vam sve govori i zato je važno prezentirati i druge segmente olimpizma, a uloga medija pritom je od iznimne važnosti’, kazao je Mateša te dodao:
‘Uskoro ćemo vas pozvati na još jedan naš događaj, kojeg smo nazvali svojevrsnom modnom revijom, a na njemu ćemo predstaviti olimpijsku kolekciju za Pariz.

Dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden govorila je o činjenici koja će tek ući u povijest – ravnopravnoj zastupljenosti spolova (50:50 posto sportašica i sportaša) na Igrama u Parizu, a glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač kratko se osvrnuo na Hrvatsku kuću:
‘Bit će to mjesto za promociju sporta, gospodarstva, ali i mode. Ukoliko ste u vrijeme Olimpijskih igara u Parizu, svakako posjetite Hrvatsku kuću, bit ćete nam dragi gosti…’

 

Zlatko Mateša and Siniša Krajač

 

Zamjenica šefa Misije hrvatske olimpijske delegacije Petra Nosso upoznala je nazočne s posebnostima trećih olimpijskih igara kojima je domaćin Pariz (prethodno još 1900. i 1924.), a posebno je istaknula spektakularno otvaranje Igara, predviđeno plovidbom brodova sa svim sudionicima po rijeci Seini.

 

Petra Nosso

 

Nina Lara Vidaković

 

 

Direktorica HOO-ova Ureda za odnose s javnošću i međunarodnu suradnju Mia Baćić i glavna urednica časopisa Olimp Ninna Lara Vidaković pozvale su sve predstavnike medija na službenu promociju olimpijske kolekcije brenda 4F koju će nositi hrvatski olimpijci i olimpijke na Igrama u Parizu. Bit će to 4. srpnja u zgradi rektorata Sveučilišta u Zagrebu na Kajzerici.

 

Pogledajte FOTO galeriju:

 

Press koktel za Lifestyle medije

 

Nikolina Brnjac

 

Nikolina Brnjac, Zlatko Mateša, Nikolina Klaić i Sandra Njavro

 

RoofTop Zonar
Sandra Njavro

 

Zlatko Mateša i Sandra Njavro

 

Foto: HOO/Vinko Knežević, Jozo Čabraja, CoverStyle


Slični članci