Make your day different

Logo Cover

FOTO: Upoznajte Farske otoke u viralnoj šetnji kakvu još niste doživjeli! Divljinom netaknutih otoka možete prošetati uz jedan mali trik…

Farski otoci smješteni su u Sjevernom moru na pola puta između Škotske, Norveške i Islanda. Cijeli arhipelag sastoji se od 18 otoka, a samo je Litla Dimun naseljen. Na njemu se ujedno nalazi i glavni grad Farskih otoka, Torshavn. Zbog pandemije koronavirusom ove otoke, gotovo netaknute, lijepe i daleke, mjesta na koja bi se svako željan odmora rado zaputio, moguće je posjetiti iz udobnosti vlastitog doma. Da, da…. Dobro ste pročitali….

Za razliku od brojnih viralnih šetnja, kakve su ovih dana dostupne na Internetu, a zahvaljujući kojima moguće je obići svjetske muzeje ili uživati u kazališnim predstavama, viralna šetnja Farskim otocima sasvim je drugačija, i svakako zanimljivija.

@visitfaroeislands

Dovoljno je slijediti uputstva, odabrati osobu s Farskih otoka, opremljenu kamerom i mikrofonom, i par minuta upravljati, govoreći joj gdje da se kreću i što treba raditi…

Ovaj udaljeni arhipelag, smješten između Škotske i Danske, naziva se još i ‘Ovčjim otocima’, s obzirom na to da je populacija tih životinja daleko veća od one ljudske. Uz jedinstvenu kulturu i krajolik, ljepota otoka doslovce ostavljaju bez teksta, a posebno ih obožavaju zaljubljenici u Instagram. Istina, do Farskih otoka nije najjednostavnije doći. Za početak treba stići do Edinburgha ili Kopenhagena…

@visitfaroeislands 12

Budući da su pojavom korona virusa sva putovanja odgođena do daljnjeg pojavile su se i mnoge stranice koje streamaju, nude virtualne šetnje i slično, pa ih je bar na taj način moguće posjetiti. Zahvaljujući tome i Farske otoke sad je moguće doživjeti, provjeriti na licu mjesta kakav je tamo život.

 

Stvar funkcionira malo drugačije nego u ostalim virtualnim šetnjama. Potrebno je odabrati osobu s Farskih otoka, opremljenu kamerom i mikrofonom, i par minuta upravljati, govoriti joj gdje da se kreće i što treba raditi.
‘Kad su eskalirale zabrane putovanja, počeli smo se pitati kako najbolje prikazati iskustvo posjete Farskim otocima svima onima koji su put morali otkazati ili odgoditi, ali i za one koji su kod kuće’, poručuju sa sajta visitfaroeislands.com.

@visitfaroeislands

‘Rezultat je ova nova platforma koja će omogućiti šetnju našim divljim krajolicima, te stjecanje osjećaja slobode..’, dodaju.
Ako ste željni pravog odmora za dušu i tijelo, posjetite Farske otoke, nećete požaliti. Upoznati ih, i prošetati ovom netaknutom prirodom možete OVDJE.

Pogledajte FOTO galeriju:

@visitfaroeislands
@visitfaroeislands
@visitfaroeislands
@visitfaroeislands
@visitfaroeislands
@visitfaroeislands

Foto: Instagram/youtube

Slični članci