Make your day different

Logo Cover

FOTO: Svečana premijera predstave ‘Mi tu samo spavamo’ okupila poznata lica! Sanja Doležal nikad elegantnija, Jakov Kitarović ponovno bez Kolinde

Sinoć je u zagrebačkom kazalištu Vidra premijerno uprizorena predstava ‘Mi tu samo spavamo’, autora Zdravka Odorčića, u režiji Ištvana Filakovića.

Novi tekst Zdravka Odorčića postavlja neka univerzalna pitanja: Kakav životni obrat natjera ljude da dospiju na marginu društva? Je li to neka velika nesreća ili je u pitanju njihov izbor? Kako se dogodi da obrazovani ljudi iz srednje klase završe na ulici kao beskućnici i je li moguće da se ideološki protivnici nađu na istoj strani ‘barikade’.

Lidija Ivanda, Ištvan Filaković, Ksenija Marinković, Duško Valentić, Zoran Šimunić, Nadia Cvitanović, Zdravko Odorčić, Robert Kurbaša

Do posljednjeg mjesta ispunjeno gledalište iskrenim je aplauzom ispratilo autore i izvođače, a premijeri su nazočile su mnoge osobe iz društvenog života: glumice Mirela Brekalo, Matija Prskalo, Nada Rocco, glumci Zlatko Ožbolt, Roko Sikavica, Alen Šalinović, pjevačica Sanja Doležal, redatelji Branko Ivanda i Andrija Mardešić, dramski pisac i glazbenik Mate Matišić, dizajneri Nataša Mihaljčišin, Loredana i Tomislav Bahorić, illustrator i redatelj Milan Trenc, Jakov Kitarović  i dr.

Matija Prskalo i Dominik Galić

U ovoj satiričnoj komediji na duhovit su način spojene različite životne priče i generacije, a radnja predstave prati bivšeg direktora poduzeća propalog u privatizaciji, bivšu tajnicu – zviždačicu, samohranog oca te mladu poduzetnicu koja svoj posao želi legalizirati.

Dvoje omiljenih prvaka hrvatskog glumišta, Ksenija Marinković i Duško Valentić uvjerljivom su glumom interpretirali uloge dvoje beskućnika, a na sceni su im se pridružili Nadia Cvitanović, u ulozi mlade poduzetnice, i Robert Kurbaša, u čak tri različite uloge: policajca, samohranog oca i glazbenika. Nadahnuta izvedba ovih vrsnih glumaca pokazala nam je kako je moguće zadržati ljudskost i nadu i u najtežim trenucima.

Sanja Doležal

Producentica Lidija Ivanda nije krila zadovoljstvo nakon odigrane predstave: ‘Sretna sam i ponosna! Autorski tim uspio je stvoriti zaista posebno kazališno djelo koje nam vraća vjeru u čovjeka, u ljudsku dobrotu i na tome im od srca čestitam. Puno nas je dobrih ruku prihvatilo i pomoglo dok smo gradili ovu priču poput Kulturnog centra Multimedija, Centra za kulturu Trešnjevka te im i sada najiskrenije zahvaljujem, a posebno našem novom partneru, gospodinu Zoranu Šimuniću.’

Partnerskom timu Teatra Erato pridružila se hrvatska tvrtka Naše klasje s brendom Aurelia – svježa tjestenina koja kao i Teatar Erato svojim dugogodišnjim radom i učenjem dokazuje da živjeti znači stvaralački se ugraditi u vrijeme i prostor u kojem živiš.

Osnivač i direktor Našeg klasja Zoran Šimunić spremno je prihvatio partnerstvo budući da se filozofija njegove tvrtke u mnogočemu poklapa s temeljnim idejama Erata.

Mate Matišić, Lidija Ivanda

‘Osnivajući tvrtku još prije dvadesetak godina, vodio sam se mišlju kako suvremeno poduzetništvo mora voditi računa i o široj društvenoj zajednici. Tim više me dirnula važna i aktualna tema koju ova predstava obrađuje, te se unaprijed veselim budućim projektima Teatra Erato. Čestitam svima koji su sudjelovali u stvaranju ove lijepe predstave.’

Pogledajte FOTO galeriju:

Milan Trenc
Mirela Brekalo
Nada Rocc s prijateljicom
Nadia Cvitanović
Nataša Mihaljčišin
Robert Kurbaša, Zlatko Ožbolt
Senka Dombi, Dejana Zagorac
Tomislav i Loredana Bahorić
Zoran Šimunić sa suprugom
Lucija Dujmović
Lidija Ivanda, Zdravko Odorčić
Lidija i Nenad Kacian
Lidija i Branko Ivanda, Zoran Šimunić sa suprugom
Ksenija Marinković, Duško Valentić, Nadia Cvitanović, Robert Kurbaša
Jelena Valentić, Miran Pavić
Ivana Vukušić s tetom
Iris Pinjuh, Antonia Topić
Branko i Lidija Ivanda, Jakov Kitarović
Andrija Mardešić,Roko Sikavica
Ana i Marijan Sršen
Alen Šalinović, Ana Benić Šalinović

 

Foto: John Pavlish

Slični članci