Make your day different

Logo Cover

FOTO: Svečana premijera filma ‘Bosanski lonac’ okupila brojne poznate: Jelena Perčin (opet!) ukrala sve poglede, Tara Thaller ne odvaja se od dečka

Sinoć je u Kaptol Boutique Cinema premijerno prikazan film ‘Bosanski lonac’, scenarista i redatelja Pave Marinkovića.

Film je svoju svjetsku premijeru imao pred rasprodanim gledalištem na ovogodišnjem Sarajevskom filmskom festivalu, u prestižnoj sekciji ‘Open Air’, a glavnu ulogu odigrao je poznati bosansko-hercegovački glumac Senad Bašić, široj javnosti poznat po ulozi Faruka Fazlinovića u seriji Lud, zbunjen, normalan.

naklon

Bašić glumi Faruka Šegu, neuspješnog bosanskog pisca kojem prijeti deportacija iz Austrije ako ne dokaže da je pridonio austrijskom kulturnom životu.

Posljednja mu je prilika kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu. Farukov nevoljki povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu.

‘Sretan sam što sam večeras tu i što nakon zagrebačke premijere film Bosanski lonac Pave Marinkovića kreće u distribuciju po hrvatskim gradovima. U istom periodu je i distribucija u BiH i uvjeren sam da će publika biti zadovoljna. Ovim putem pozdravljam publiku, ali i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju ovog filma’, rekao je glavni glumac.

Pavo Marinković

Osim Senada Bašića, u Bosanskom loncu glume Bruna Bebić kao Farukova partnerica, Goran Grgić kao Farukov prijatelj i vlasnik restorana, Admir Glamočak je domar kazališta, a Brigit Stöger je glumica i producentica koja vodi kazalište zajedno sa svojim zaručnikom i pomalo ludim redateljem kojeg glumi Andreas Kiendl. U ostalim ulogama su dobitnik nagrade za najboljeg europskog glumca Zlatko Burić, te Igor Kovač, Dejan Aćimović, Julia Franz Richter, Dražen Kühn, Aleksandar Petrović, Wolfram Bergeri mnogi drugi.

Jelena Perčin i Sandra Loncarić

Hrvatskoj premijeri su prisustvovali i brojni poznati i ugledni uzvanici: redatelji Branko Schmidt, Zrinko Ogresta, Vinko Brešan, Daniel Kušan, Ivan Goran Vitez, Kristijan Milić, glumci Anja Šovagović Despot, Dragan Despot, Ecija Ojdanić, Sandra Lončarić, Mirela Brekalo, Jelena Perčin, Matija Prskalo, Žarko Radić, Jelena i Stjepan Perić, Slaven Knezović, Boris Svrtan, Dražen Šivak, Gracija Filipović, Petra Tunjić, Tara Thaller, glazbeni umjetnici Alfi Kabiljo i Drago Diklić, dizajneri Loredana Bahorić, Damir Begović, Mateja Dujić, Neira Sinanbašić te mnogi drugi.

Tara Thaller i Mateo Cvenić

Premijere filma uz prisustvo redatelja i glavnog glumca održat će se i u Osijeku (11. listopada), Rijeci (12. listopada) i Puli (13. listopada), a od četvrtka, 12. listopada „Bosanski lonac“ kreće u kino distribuciju diljem Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

‘Početak kino distribucije je pravi početak života jednog filma, njegovo puštanje u život. Sretan sam što će “Bosanski lonac” igrati u toliko kino dvorana u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Htio bih da taj život potraje što duže. I nadam se da će publika emotivno, ali i s okrepljujućim smijehom pratiti Farukov put iskupljenja koji je možda neobičan, ali svima nama blizak’, izjavio je scenarist i redatelj filma ‘Bosanski lonac’ Pavo Marinković.

Zrinko Ogresta i Ozana Ramljak

Direktor fotografije je Peter Roehsler koji je ujedno i koproducent filma. Montažer je Dubravko Slunjski, scenograf Burkahard Stuhlecker, kostimografkinja Gordana Rapić, majstorica maske Ana Bulajić-Črček, skladatelj Teg Regklis, a glavni producent filma je Stanislav Babić (Telefilm).

Pogledajte FOTO galeriju:

Vinko Bresan, Pavo Marinkovic i Senad Basić
Robert Zuber
Pavo Marinković
Obitelj Despot
Nenni Delmestre
Nenad Korkut
Mirela Brekalo
Matija Prskalo
Loredana Bahorić
Igor Kovač i Lucija Alfier
Gracija Filipović
Goran i Ivana Grgić
Ecija Ojdanić i Robert Orhel
Drazen Sivak
Dražen Kuhn
Drago Diklić
Damir i Ana Begović
Bruna Bebic i Senad Bašić
Boris Svrtan
Alfi Kabiljo

 

 

Foto: Bojan Zibar

Slični članci