Make your day different

Logo Cover

FOTO: Prošećite luksuznom vilom na Francuskoj rivijeri koja je nekoć pripadala Seanu Conneryju, a sada se prodaje za paprenih 25 milijuna dolara

Prošlog tjedna napustio nas je legendarni glumac Sean Connery, a nakon njegove smrti na stranicama jedne agencije za nekretnine osvanule su fotografije luksuzne vile u kojoj je živio osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. Iako već nekoliko godina nije bila u njegovom vlasništvu, raskošnu kuću na Francuskoj rivijeri i dalje nazivaju domom prvog Jamesa Bonda, a trenutni vlasnik prodaje je za vrtoglavih 25 milijuna dolara. Budući stanari moći će uživati u pet spavaćih soba, tri salona, teretana, soba za fitness te čak dva bazena…

Protekle subote svijetom je odjeknula vijest o odlasku filmskog velikana Seana Conneryja. Legendarni glumac preminuo je u dobi od 90 godina, a posljednje godine života proveo je na Bahamima. Prije nego li se skrasio na bajkovitom otočju, prvi James Bond s bivšom suprugom Micheline Roquebrune živio je u luksuznoj vili Le Roc Fleur, koju trenutni vlasnik sada prodaje po paprenoj cijeni od 25 milijuna dolara, a i dalje je nazivaju kućom Seana Conneryja.

@semi_finalist

Raskošna nekretnina, izgrađena je dvadesetih godina prošlog stoljeća, smještena je na Azurnoj obali, to jest Francuskoj rivijeri, a od Cannesa i Monaca udaljena je svega 30 minuta vožnje. Nekadašnja vila neprežaljenog glumca prostire se na 24 hektara, uključujući i dvije gostinjske kuće, a pogled na more i Cap de Nice naprosto oduzima dah.

@santaplasm
@santaplasm
@santaplasm

Zanimljivo je istaknuti kako su se upravo na toj velebnoj lokaciji prije 37 godina snimale scene iz filma o Tajnom agentu 007 pod nazivom ‘Nikad ne reci nikad’. Luksuzna nekretnina sadržava pet spavaćih soba i jednak broj kupaonica, tri salona, vinski podrum, stan za osoblje, garaže, teretanu, sobu za fitness te unutarnji i vanjski bazen sa slanom vodom.

 
 
@santaplasm
@santaplasm
@santaplasm

Interijer luksuzne vile uređen je u prepoznatljivom francuskom stilu sa suvremenim detaljima. Kožne fotelje, kutne garniture, klavir, skupocjena umjetnička djela i staklene vitrine samo su dio prostranog dnevnog boravka, dok u dvorištu prevladava drveni namještaj, kameni stupovi, palme i biljke jarkih boja.

 
@santaplasm
@santaplasm
@santaplasm

Podsjetimo, tijekom duge glumačke karijere Sean Connery osvojio je jedan Oscar, dvije nagrade BAFTA i tri Zlatna globusa, a upravo je on prema mnogima najbolje utjelovio najpoznatijeg filmskog špijuna Jamesa Bonda.

Glumačku karijeru započeo je 1951. godine u kazalištu, a nije trebalo dugo da se pronađe u tom poslu i svoj talent izbrusi do savršenstva. Osim Jamesa Bonda, Sean Connery često je utjelovljavao likove u Hitchcockovim filmovima, a brojni režiseri naglašavali su kako im je uvijek bio užitak raditi s njim.

@curt_weiss

Škotski glumac zauvijek će ostati upamćen po ulogama u filmovima ‘Doktor No’ (1962.), ‘Iz Rusije s ljubavlju’ (1962.), ‘Goldfinger’ (1964.), ‘Dijamanti su vječni’ (1971.), ‘Čovjek koji je htio postati kralj’ (1975.), ‘Velika pljačka vlaka’ (1979.), ‘Highlander’ (1986.), ‘Ime ruže’ (1986.), ‘Nedodirljivi’ (1987.) i ‘Lov na Crveni oktobar’ (1990.).

Foto: Instagram

Slični članci