Make your day different

Logo Cover

FOTO: Najljepše dizajnirani kafići u koje ćete se poželjeti uvijek vraćati

Ukoliko volite uživati u interijeru dok ispijate svoju kavu, čaj ili neki drugi napitak u omiljenim coffee shopovovima – za vas imamo pravu malu poslasticu. Na svijetu postoje prave male kofeinske oaze koji uz svoju glavnu namjenu, nude i dodatan doživljaj posjetiteljima svojim nevjerojatno maštovitim unutarnjim dizajnom. Tako su sigurni da će se ljudi uvijek vraćati, a kako i ne bi kad je decor na zavidnoj razini, a magična atmosfera ambijenta apsolutno zarazna.

1.Dolcezza coffee & gelato, Washington

Ovaj se kafić nalazi u Washingtonu te je sastavni dio Hirshhorn muzeja. Osim napitka, tamo možete uživati u hrani i sladoledu, a njegovo uređenje neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Kafić je smješten u novom prostoru i ima veliki metalni šank, a za njegovo uređenje zaslužan je japanski umjetnik Hiroshi Sugimoto te tvrtka New Material Research Laboratory.

 

7 dizajnerskih kafića
@dolcezzagelato
7 dizajnerskih kafića
@dolcezzagelato

2.Bonanza Roastery, Berlin

Svijetli i moderni prostor Bonanza Roastery nalazi se u Berlinu, a za uređenje je zaslužna danska tvrtka Modiste. Osim samog uređenja, velika je pozornost posvećena kavi koja dolazi iz Kenije, Paname i Etiopije, a možete kupiti i pakiranje za doma.

7 dizajnerskih kafića
@bonanzacoffee
7 dizajnerskih kafića
@urban_poems

3.Stories, Leeds

Stories je kafić minimalističkog uređenja koji se nalazi u Leedsu. Inspiraran je skandinavskim stilom i načinom života. Nudi originalne skandinavske poslastice, konkretnu hranu, cijeđene sokove i peciva. U ovom kafiću sve ima svoju priču, a zamišljen je kao idealno mjesto za uzeti predah i uživati u fika načinu života.

 

7 dizajnerskih kafića
@navigatingthetwenties

4.Bocca Coffee, Amsterdam

Bocca se nalazi u samom srcu Amsterdama, proizvodi vlastitu kavu i tome pridaje veliku važnost. Ako želite popiti najbolju kavu u Amsterdamu, ovo je pravo mjesto za vas.

 

7 dizajnerskih kafića
@boccacoffee
7 dizajnerskih kafića
@boccacoffee

5.Starbucks Coffee, Amsterdam

U Amsterdamu možete otići i u ovaj poznati lanac posvećen kavi i nećete požaliti. Nalazi se na popularnom trgu Rembrandtplein. Dizajniran je tako da odražava nizozemsku kulturu s posebnim starinskim pločicama. Ne toliko klasični izgled Starbucksa oduševit će baš sve.

 

7 dizajnerskih kafića
@thetravelsofbeautyandthebeast
7 dizajnerskih kafića
@starbucks_resident_mermaid

6. Místo, Prag

Ovo je kafić koji se nalazi u Pragu, a uređen je na vrlo zanimljiv način. Drveni zidovi ukrašeni su šarenim muralima lokalne umjetnice imena Kateřina Kynclová. Otvoren je 2015. godine i o njemu se priča kao o najboljem mjestu u gradu za popiti kavu.

 

7 dizajnerskih kafića
@mistoprovas

7 dizajnerskih kafića

7.Kafé Nordic, Koreja

Nordic se nalazi u Južnoj Koreji, a odiše jednostavnošću i šarenilom. U ponudi ima domaće sendviče, kavu i čaj. Još jedna stvar koja mu ide u prilog je i sama lokacija. Naime, ovaj se kafić nalazi u mirnom dijelu grada, a lako ćete ga prepoznati po žutoj fasadi.

 

7 dizajnerskih kafića
@kafe_nordic
7 dizajnerskih kafića
@yalda_daneshfarnia

Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci