Make your day different

Logo Cover

FOTO: Na svečanu izložbu Danijela Martinović stigla u pratnji roditelja, Mirti Šurjak društvo pravila kćer Chiara koju je dobila u burnoj vezi…

Sinoć je u Splitu otvorena izložba ‘Gdje Svemir dotiče Zemlju’ limitirane kolekcije nakita umjetničke radionice ‘Elkana’ koju ekskluzivno predstavlja Jelena Rozga. Zajedno s Jelenom izložbu je otvorila Danijela Martinović koja je na svečani događaj stigla u pratnji svojih roditelja, dok je sportskoj novinarki Mirti Šurjak društvo pravila petogodišnja kćerkica Chiara koju je dobila u kratkoj vezi s bivšim nogometašem Giovannijem Rossom čija je burna romansa svojedobno punila medijske stupce…

Iznimnu kolekciju nakita načinjenu od meteorita ugostio je Mediteranski institut za istraživanje života, a uz Jelenu i Danijelu koja je stigla s roditeljima Ivankom i Ivanom, došli su je pogledati brojni uzvanici iz kulturnog i javnog života: Vjekoslava i Tonči Huljić, Robert Kurbaša, Ivan Huljić, Nada i Mirta Šurjak koja je došla u društvu svoje petogodišnje kćerkice Chiare… Izložbu je uveličao i nadrabin Republike Hrvatske Luciano Moše Prelević.

Mirta Šurjak i kćerkica Chiara
Danijela Martinovic s roditeljima Ivankom i Ivanom te umjetnik Feđa Aaron Bučić
Vjekoslava i Tonči Huljić

Ovaj poseban nakit izradio je splitski umjetnik Feđa Aaron Bučić. Vještini izrađivanja u radionici Elkana podučava i suradnicu, poznatu novinarku Jasminu Kos. Sa zanimanjem su gosti slušali priču kako je baš meteorit postao iskonsko je srce limitirane kolekcije nakita ELKANA ‘Gdje Svemir dotiče Zemlju’ – naime veliki komad zvjezdane prašine, meteorid sastavljen od metala i kamena gorio je prolazeći kroz zemljinu atmosferu (u toj se fazi naziva meteor) i stigao do površine našeg planeta (kada se naziva meteorit). Izravno iz Univerzuma – Zemljine orbite ili iz udaljenijeg dijela našeg sunčevog sustava – sletio je na podnožje Himalaja, na području Nepala. Meteorit je središnji dio privjesaka, naušnica i narukvica, obrubljen srebrom i zlatom u mokume izvedbi – japanskoj tehnici obrade metala koja se koristila u izradi japanskih mačeva koje su nazivali ‘dušom samuraja’.

Jelena Rozga, Feđa Aaron Bučić

‘U svakom komadiću nakita vidim ples Svemira i Zemlje, i to je ono što ga čini iznimnim. Elegantan i jednostavan – baš kako ja volim – ističe nevjerojatnu snagu i moćnu poruku koju nakit nosi. Ovaj moj komplet nakita, moj je osobni komadić svemira, moja energija i moja priča,’ rekla je Jelena noseći svoj set nakita od meteorita.

Jelena Rozga

 

 

Robert Kurbaša
Ivan i Vjekoslava Huljić, Danijela Martinović

Fotografije:

 

Slični članci